Krystian26 Napisano 12 Września 2005 Zgłoś Napisano 12 Września 2005 Witam wszystkich Wiem że na temat alkoholu zabieranego do Stanów były już pisane posty -przeczytałem większość z nich i nie odpowiedziałem sobie na moje pytanie. Mianowicie, większość osób z tego forum nie wspomniała o wpisaniu przewożonego alkoholu do deklaracji celnej - wiadomo do 100 USD nie powinny nas oclić. Moje pytanie dotyczy właśnie tego czy wpisujemy alkohol do deklaracji celnej??? Proszę o odpowiedź, bo już w piątek wylatuję i się zastanawiam. tak przy okazji oprocz alkoholu, wiozę też srebrne kolczyki dla siostry; transeksualistą nie jestem więc w razie kontroli nie powiem że moje, więc je też wpisać???
wiola Napisano 12 Września 2005 Zgłoś Napisano 12 Września 2005 Nie wpisujesz, jesli masz dozwolna ilosc alkoholu. Nie pamietam dokladnie ile, ale cos mi swita, ze 1l.
Krystian26 Napisano 12 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2005 Ok, więc w deklaracji celnej w pkt. 15 gdzie jest napisane: "osoby przyjezdne - całkowita wartość wszystkich artykułów, które pozostaną docelowo w USA, w tym artykułów handlowych" wpisuje 0 USD, a na odwrocie tej deklaracji stawiam tylko kreski i sprawa załatwiona?? Jest jednak na odwrocie taka informacja, że w deklaracji artykułów które pozostaną w USA łącznie z prezentami trzeba podać ich wartość. Nie wiem czy sobie nie utrudniam życia, ale chce w to wpisać by nie mieć żadnych problemów przy ewentualnej kontroli osobistej
wiola Napisano 13 Września 2005 Zgłoś Napisano 13 Września 2005 Tak, nalezy to uzulepnic, jesli dobrze pamietam do 100$ (chyba) nie ma zadnych oplat Wpisalam 40$
Krystian26 Napisano 17 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Września 2005 Wiec juz jestem po zabiegu, wpisalem 65USD na granicy celnik odebral ode mnie deklaracje i kazal isc dalej wiec bez problemu:)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.