Kaya Napisano 5 Października 2005 Zgłoś Napisano 5 Października 2005 Chcialabym napisac tak na przyszlosc jesli kogos to interesuje jak wyglada sprawa z kosztami w Nowym Yorku jak ktos chce pozwiedzac :-) Otoz bilet na metro dwugodzinny kosztuje $2, poplyniecie na Statue Wolnosci i Ellis Island Immigration Museum $11,50, zas wjazd na 86 pietro w Empire State Building $14. Jak bede wiedziala wiecej to dopisze,pozdrawiam!
bunifacy Napisano 9 Października 2005 Zgłoś Napisano 9 Października 2005 hm...nie widzialem 2 godzinnego biletu na metro, ale moze sie myle. 1 przejazd - 2 $ Na dobe nielimitowany - 7$ 1 tydzien - 24$ Koszta - hotele w manhatanie - okolo 300-500$ za noc - to jest w centrum. Ale za hostele gdzie placi sie za lozko -32$ tez na manhatanie - 10 min od centrum metrem. Fajki najdrozsze w calych stanach - NYC - 8.40$, inne miasta 3.60 - mowie o marlboro. Jedzenie, woda w nyc jest drozsze, wiec jak sie jest nawet na 3 dni to sa to wydatki.
rosol Napisano 10 Października 2005 Zgłoś Napisano 10 Października 2005 Jest to bilet jednorazowy tylko ze wazny od skasowania przez 2h Kolezanka nie napisala doklasnie
magner Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 Wy w ogóle byliscie w NY? Metro card za 2$ to jest jedno przejscie przez bramkę metra, wiec dopóki za nia nie wyjdziesz mozesz przesiadac sie i jezdzic do booolu, nawet cały dzien :!: Ograniczenie czasowe jest tylko wtedy gdy jedziesz autobusem i bierzesz transfer(w Polsce tego nie ma-a szkoda..)
bienias Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 dodam tylko ze istnieje prom ktory przeplywa obok statuy i plynie bodajze wlasnie na elis island i jest darmowy(tak przynajmniej bylo w zeszlym roku) nie jest to prom typowo wycieczkowy-raczej dla mieszkancow
KB Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 Warto posprawdzac rozne daty w dobrych hotelach, bo sa duze roznice. Np moj maz placil za pokoj w Sofitelu na Times Square ponizej $200 za noc, a jest to ok polowy ceny (hotel ****). Nawet w tak drogich hotelach jak Mandarin Oriental, gdzie noc kosztuje $1200 (to nie blad :roll: ) mozna znalezc oferty za ok $400 za noc. Jesli chcesz sobie sprawic przyjemnosc i nie szukasz najtanszej oferty, to warto poszukac w centrum. Nie musisz sie martwic o dojazdy, nawet w srodku nocy mozesz sobie wyjsc na spacer (np my robilsmy zakupy w ksiegarni Borders przed 1 w nocy, tuz przed zamknieciem )
Mingan Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 no cóż na mieszkałem w Hostelu Central Park w pokoju z 10 osobami niestety nie miałem prywatnej łazienki codziennie zmienianej pościeli i ręczników ale PO CO TO KOMU? płaciłem 26$/h jak się jest w NY i boi się o swoje bagarze na stacji amtracja można dać do przechowalni bagarz 4,5$/dzien od sztuki, apropo hostepu to miał dostęp do internetu (odpałatnie) dobrze urządzoną kuchnie dużo miejsc by posiedzieć i pogadać dla mnie rewelacja jak będę kiedykolwiek w NYC będe chciał skorzystać z tego hostelu
leifureiriksson Napisano 10 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2005 dodam tylko ze istnieje prom ktory przeplywa obok statuy i plynie bodajze wlasnie na elis island i jest darmowy(tak przynajmniej bylo w zeszlym roku) nie jest to prom typowo wycieczkowy-raczej dla mieszkancow największy czad w NYC to jest to --> www.downtownboathouse.org :ok:
anan kofan Napisano 10 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2005 Cóz za rozrzut w bogactwie naszego społeczenstwa jedna osoba spi za 200-400$ w hotelu,a druga za 26$ w 10 osób,mi niestety ciagle blizej do te drugiej opcji,pamietam jak ja spalem w 8 osób w 2-osobowym pokoju ludzie mieli rozne zmiany i deptali sobie w nocy po glowach wytrzymalismy tak 2 noce to i tak dużo. Koncze już bo to nie ma nic wsólnego z NY Pozdrawiam wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.