jo.miko Napisano 14 Października 2005 Zgłoś Napisano 14 Października 2005 witam, mam takie pytanko. chcialam wyjechac do usa, gdyz bedzie tam pracowal moj facet. Ma pracowal na poczatek na bussiness wize, a potem ma miec green card (firma ma mu pomoc w zalatwieniu tego). Jest on obywatelem turcji. i teraz - co robic, jakie sa procedury i mozliwosci? czy bedac na bussiness wizie on moze mnie tam jakos sciagnac? czy na zielonej karcie moze? nie wiem jak to dokladnie jest z obywatelem turcji, ale bardzo prawdopodobne to to ze bedzie procedura podobna jak w przypadku obywatela polskiego. czy lepiej starac sie samemu o wize turystyczna? jakies wskazowki? prosze o pomoc, chce wyjechac w lipcu/sieprniu przyszlego roku. dzieki z gory za pomoc
majk Napisano 17 Października 2005 Zgłoś Napisano 17 Października 2005 O ile sie nie myle to wiza biznesowa nie uprawnia do podejmowania pracy. Majac wize biznesowa twoj malzonek moze po prostu wjechac do usa w celu zalatwienie interesow; czyli podpisanie kontraktu, wizyta w jakiejs firmie, "rozeznanie terenu" pod inwestycje itp, ale nie moze podjac pracy jako takiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.