Skocz do zawartości

A jak z wojskiem?

Mariusz!

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Napisano

No przyznam się że o czymś takim jeszcze nie słyszałem .. to raczej mało prawdobodobne aby konsul zapytał cię o twoją sytuacje z wojskiem na rozmowie... problemy możesz mieć ewentualnie przy przekraczaniu granicy ale to też żandarmeria w jakiś tam sposób już musi cię szukać Na poważnie .. no ale jeśli nie narozrabiałes i szukają cię poprzez zwykle Listy polecone hehe to raczej nic w konsulacie nie wiedzą o tym... chyba że przespałeś sie z córką generała to hehe raczej się nigdzie nie ukryjesz i USA ci nie pomogą hehe

Mało pomocne ale pokrzepiające :D a na serio to mają setki innych powodów żeby komuś odmówić promesy a sprawy z wojskiem to chyba jedna z ostatnich rzeczy jaką można usłyszeć, tylko tak jak mówie żebys się nie zdziwił jak na lotnisku podejdą do ciebie panowie z żandarmerii i zamiast w USA wylądujesz na jednostce karnej... czego nie?życze Brrr

Si Ja

Napisano

Pozdrawiam.

Dzięki za wypowiez i mam nadzieje że do mnie tak nie podejdą jak będe na miejscu ale gdyby cos bylo nie tak to odezwe sie ze moga z tego powodu cofnac ale badzmy dobrej mysli :D. Bedzie dobrze :wink: . Jeszcze raz dzieki za wypowiedz i pozdrawiam wszystkich.

• 4 tygodnie później...
Napisano

jeśli jesteś gdzieś w polsce zameldowany na stałe i do usa też wyjeżdżasz na stałe to wku wykreśla cię całkowiceie z listy poborowych!!!

Napisano

No teraz to tez juz o tym wiem niedlugo napisze wam dokladnie paragraf i w ogóle... no ale to jak odnajde ta wydrukowana ustawe ale jest tak jak mowisz bo jest tam zapis:

Obywateli polskich zamieszkujacych na stale poza granicami kraju nie powoluje sie do czynnej sluzby wojskowej -- no jakos tak ale przeslanie jest takie samo.... w do tego nalezy zlozyc ksiazeczke do swojego WKU przed wyjazdem razem z podaniem wyjasniajacym....

Nooo jesuuu ale mam syf prze te przygotowania do GC ... tyle papierkow.... hehe dobra lece sprzatac....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...