Markoni Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 Witam, Moja zona dostala GC ale nie dostala SSN. Nie przebywa obecnie w US i nie ma jak osobiscie zglosic sie do urzedu. Czy jest opcja na to aby zdalnie zlozyc wniosek o SSN? Czy powinna zaczac od numeru ITIN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 2 minutes ago, Markoni said: Witam, Moja zona dostala GC ale nie dostala SSN. Nie przebywa obecnie w US i nie ma jak osobiscie zglosic sie do urzedu. Czy jest opcja na to aby zdalnie zlozyc wniosek o SSN? Czy powinna zaczac od numeru ITIN? Na jakiej wizie zona wjechala do USA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoni Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 Just now, Roelka v.2 said: Na jakiej wizie zona wjechala do USA? Jeszcze nie wjechala do US. Dostala GC poprzez DV lottery i fakt bycia moja zona. Karty GC przyszly poczta bez SSN, ja mam juz SSN bo poszedlem do urzedu ale ona fizycznie nie ma poki co mozliwosci wjechac z powodow prywatnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 1 minute ago, Markoni said: Jeszcze nie wjechala do US. Dostala GC poprzez DV lottery i fakt bycia moja zona. Karty GC przyszly poczta bez SSN, ja mam juz SSN bo poszedlem do urzedu ale ona fizycznie nie ma poki co mozliwosci wjechac z powodow prywatnych. No to dostala wize poprzez loteria wizowa czy fakt bycia zona (wiza malzenska?). Skoro nie przekroczyla jeszcze granicy z USA, to jak dostala zielona karte? o.O (dotyczy wizy z loterii) Jesli z loterii, to czy zaznaczyla we wniosku ze chce otrzymac SSN? Jak nie, to musi isc do urzedu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoni Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 1 minute ago, Roelka v.2 said: No to dostala wize poprzez loteria wizowa czy fakt bycia zona (wiza malzenska?). Skoro nie przekroczyla jeszcze granicy z USA, to jak dostala zielona karte? o.O (dotyczy wizy z loterii) Jesli z loterii, to czy zaznaczyla we wniosku ze chce otrzymac SSN? Jak nie, to musi isc do urzedu. Ja wylosowalem GC na loterii a ona dostala ja poprzez fat bycia zona. Wjechala do US ale tylko na chwile zeby zaczac proces "produkcji" karty. Zaznaczylismy we wniosku ze chcemy otrzymac SSN z automatu, ale niestety tak sie nie stalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 3 minutes ago, Markoni said: Ja wylosowalem GC na loterii a ona dostala ja poprzez fat bycia zona. Wjechala do US ale tylko na chwile zeby zaczac proces "produkcji" karty. Zaznaczylismy we wniosku ze chcemy otrzymac SSN z automatu, ale niestety tak sie nie stalo. No to jednak wjechala do USA i aktywowala karte. Trzeba tak od razu, bo wczesniej wspomniales, ze nie wjechala do USA. To dosc spora roznica. Jak duzo czasu uplynelo od aktywowania karty? Informacja z oficjalnej strony https://www.ssa.gov/ssnvisa/Handout_11_1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoni Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 Tak wjechala zeby aktywowac GC i dostac SSN, ale nie dostala. Uplynelo 9 miesięcy od wjazdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 11 minutes ago, Markoni said: Tak wjechala zeby aktywowac GC i dostac SSN, ale nie dostala. Uplynelo 9 miesięcy od wjazdu. Skontaktujcie sie z SSA. By the way, jesli zona jest juz poza USA 9 miesiecy, to powinniscie zaczac planowac jej powrot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoni Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 27 minutes ago, PiciuK said: 1-800-772-1213 - dowiesz się, czy w ogóle 'wylądowała' w ich systemie. Można poprosić o tłumacza... Jestem na telefonie od 40 minut i probuje sie dodzwonic, zobaczymy co z tego wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoni Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 Nie ma opcji aby za 1wszym razem wyrobic SSN zdalnie. Trzeba umowic wizyte osobiscie i stawic sie w urzedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.