tomekolodziej Posted October 21, 2005 Report Posted October 21, 2005 Witam moze mi ktos podeslac przykladowy plan pratyk z informatyki specjalnosc sieci LAN WAN ale niekoniecznie - wystarczy informatyka. Dziekuje ricon Ricon@poczta.fm
tomekolodziej Posted November 16, 2005 Author Report Posted November 16, 2005 Prosze o pomoc w znalezieniu przykladowego programu praktyk zIT Dziekuje Tomek
Sebastian Posted December 26, 2005 Report Posted December 26, 2005 Witam Rowniez sie dolaczam .Nic niema z IT :-( Jak ktos cos wie niech da znac . pozdrawiam
tomekolodziej Posted December 31, 2005 Author Report Posted December 31, 2005 Ja swoj napisalem i juz mam zaakceptowany przez funadacje. Jak chcesz to moge cos podeslac Taeraz czekam na telefoniczne interview i dsa pozniej ambasada i wyjazd. ricon
Jarek1122 Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 Czy łatwo znaleźć w Stanach praktyki dla informatyka ? Ja też własnie mam specjalność sieci komputerowe i tak sie zastanawam że warto byłoby w przyszłości wyjechać.
tomekolodziej Posted January 1, 2006 Author Report Posted January 1, 2006 Powiem tak latwo nie jest, przynajmniej w moim przypadku tak bylo. Podstawa jest znalezienie osoby znajaca zasady przyznawania wizy J1. Wiekszosc nie ma o tym pojecia i mysli ze to jest sponsoring. Ja bedac na miejscu szukalem dosc dlugo. W wiekszosci bylo tak ze nie podpisza mi dokumentow ale jak bede juz w stanach to praca sie znajdzie. Co do sieci to prawd jest taka ze nie musisz miec praktyk dokladnie w tym kierunku, moze to byc ogolnie informatyka. Pewnie to tez zalezy od organizacji ale u mnie nie mieli problemow jak czesc planu byla zwiazana z telewizja np. ricon
Jarek1122 Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 Hmm czyli najlepiej bedzie wyjechać do Stanów i pochodzić po firmach, popytać się ? :roll: A tak przy okazji gdzie jest wieksze zainteresowanie pracodawców takimi praktykami na wschodzie czy na zachodzie ?
aga_wrr Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 tomekolodziej czy mozesz napiszac jaka to organizacja?
tomekolodziej Posted January 2, 2006 Author Report Posted January 2, 2006 Ja zalatwiam przez CICD. Pewnie ze lepiej sie pytac na miejscu, ja tak robilem ale slabo mi szlo. Bylem w Denver czyli centrum USA
tomekolodziej Posted February 3, 2006 Author Report Posted February 3, 2006 Juz mam wize kolo 20 lutego wylot ricon
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.