miles Napisano 31 Października 2005 Zgłoś Napisano 31 Października 2005 Mam takie pytanie gdyz słyszałem ze na wizie J1 (Au pair) mozna tylko raz przekroczyc granice US w ciagu roku czyli waznoosci tej wizy ? I czy dotyczy to takze np . Hawajów i Alaski czy Bermudow bo przeciez one naleza do Stanow .
taka tam kasia Napisano 3 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2005 bedac au pair mozesz przekraczac granice , bynajmniej na pierwszym roku. jesli chodzi o hawaje, alaska.... nie potrzebujesz wizy bo sa to przynaleznosci do usa i nie odbywa sie zadna dodatkowa kontrola procz pokazanie dowodu ze zdjeciem na lotnisku przy odbieraniu biletu
miles Napisano 5 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 Dobrze ale jak chce pojechac gdzies poza US mysle o np . Meksyku?
taka tam kasia Napisano 6 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2005 Jestes takze upowazniona aby moc poleciec do Meksyku. Musisz wiedziec tylko i pamietac aby przed wylotem zostal podpisany Twoj dokument DS ( ktory dostaniesz wraz z przylotem do US ) przez organizacje au pair , taki podpis jest wazny przez 6 miesiecy. Upewnij sie tez czy masz wszystkie dokumenty upowazniajace cie do przekroczenia granicy Meksyku . Ja przekraczalam granice Canady bedac au pair i nie mialam wiekszych problemow. Mile tez by bylo widziane jakis list od Twojej host rodziny powiadamiajacy ze faktem jest ze jestes au pair. Jesli masz wiecej pytan z mila checia udziele Ci pomocy. Milego dnia
miles Napisano 8 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2005 Fajnie dzieki za odpowidz no i male sprostowanie jestem on a nie ona heh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.