miles Posted October 31, 2005 Report Posted October 31, 2005 Mam takie pytanie gdyz słyszałem ze na wizie J1 (Au pair) mozna tylko raz przekroczyc granice US w ciagu roku czyli waznoosci tej wizy ? I czy dotyczy to takze np . Hawajów i Alaski czy Bermudow bo przeciez one naleza do Stanow .
taka tam kasia Posted November 3, 2005 Report Posted November 3, 2005 bedac au pair mozesz przekraczac granice , bynajmniej na pierwszym roku. jesli chodzi o hawaje, alaska.... nie potrzebujesz wizy bo sa to przynaleznosci do usa i nie odbywa sie zadna dodatkowa kontrola procz pokazanie dowodu ze zdjeciem na lotnisku przy odbieraniu biletu
miles Posted November 5, 2005 Author Report Posted November 5, 2005 Dobrze ale jak chce pojechac gdzies poza US mysle o np . Meksyku?
taka tam kasia Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 Jestes takze upowazniona aby moc poleciec do Meksyku. Musisz wiedziec tylko i pamietac aby przed wylotem zostal podpisany Twoj dokument DS ( ktory dostaniesz wraz z przylotem do US ) przez organizacje au pair , taki podpis jest wazny przez 6 miesiecy. Upewnij sie tez czy masz wszystkie dokumenty upowazniajace cie do przekroczenia granicy Meksyku . Ja przekraczalam granice Canady bedac au pair i nie mialam wiekszych problemow. Mile tez by bylo widziane jakis list od Twojej host rodziny powiadamiajacy ze faktem jest ze jestes au pair. Jesli masz wiecej pytan z mila checia udziele Ci pomocy. Milego dnia
miles Posted November 8, 2005 Author Report Posted November 8, 2005 Fajnie dzieki za odpowidz no i male sprostowanie jestem on a nie ona heh
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.