BajzonFromVerajzon Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 Cześć, Zostałem wylosowany w loterii wizowej. Czy orientujecie się, czy posiadanie w USA bliskiej rodziny (siostra) przebywającej tam od wielu lat bez pozwolenia, dyskwalifikuje mnie (przebywającego w Polsce, będącego kilkukrotnie turystycznie w USA ale zawsze wracającego na czas) w kwestii otrzymania Zielonej Karty? Czy umawianie się na rozmowę z Konsulem ma w tej sytuacji jakikolwiek sens? Miał ktoś z was podobny przypadek? Dzięki i pozdrawiam!
Xarthisius Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 Nie ma to zadnego wplywu na Twoja sprawe. Tu mam na mysli nielegalny pobyt Twojej Siostry. Bardziej bym sie martwil swoimi wyjazdami turystycznymi, jezeli byly one tylko "turystyczne".
BajzonFromVerajzon Napisano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 Dzięki za odpowiedź. Były to wyjazdy głównie turystyczne, gdzie większość czasu poświęcona była na zwiedzanie Stanów z osobą towarzyszącą, a jedynie nieznaczna część czasu była spędzana z rodziną (siostrą). Warto mieć na rozmowie z Konsulem różnego rodzaju potwierdzenia z wynajmu hoteli czy kupna biletów do zwiedzanych parków/atrakcji? Pozdrawiam!
Xarthisius Napisano 16 Maja 2021 Zgłoś Napisano 16 Maja 2021 40 minutes ago, BajzonFromVerajzon said: Dzięki za odpowiedź. Były to wyjazdy głównie turystyczne, gdzie większość czasu poświęcona była na zwiedzanie Stanów z osobą towarzyszącą, a jedynie nieznaczna część czasu była spędzana z rodziną (siostrą). Warto mieć na rozmowie z Konsulem różnego rodzaju potwierdzenia z wynajmu hoteli czy kupna biletów do zwiedzanych parków/atrakcji? Pozdrawiam! Miec nie zaszkodzi. Nie pokazuj ich niepytany.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.