AgataK Napisano 20 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2005 Witam, Chciałam ubiegać się o wizę turystyczną, obecnie przebywam na urlopie dziekańskim do końca roku, właśnie wróciłam z programu work&travel. Chcę wrócić ponownie do Stanów ponieważ jestem zaręczona,ale nie chcę wyjeżdżać na wizie narzeczeńskiej, która zmusiłaby mnie do wyjścia za mąż przed upływem 90 dni. Chcę wyjechać, poznać człowieka bardziej i wtedy zastanowić się czy chcę wyjść za mąż czy nie. Jestem zwolenniczką legalnych rozwiązań, dlatego nie zostałam w stanach nielegalnie, i dlatego też nie chciałabym ukrywać celu swojego wyjazdu. Chciałabym róznież by mój narzeczony wysłał mi zaproszenie i dowód że chce mnie sponsorować. Czy to w ogóle ma szansę powodzenia? Pozdrawiam Agata
Hania Napisano 20 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2005 Chcę wyjechać, poznać człowieka bardziej i wtedy zastanowić się czy chcę wyjść za mąż czy nie. Hmmm zaręczyłaś się z człowiekiem, którego nawet dobrze nie znasz ? Wygląda to na typową historię Polki po W&T
AgataK Napisano 20 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2005 ))))) Typowa Polka by została:)))) A tak poważnie, źle to ujęłam. Nie chcę jeszcze wychodzić za mąż, status narzeczonej mi wystarcza:))) Nie chcę czekać 6 miesięcy w Polsce na wizę narzeczeńską po to by potem wyjechać i musieć natychmiast wyjść za mąż, chcę wyjechać żeby go odwiedzić, tak po prostu. Nie wiem tylko czy opłaca się taką prawdę przedstawiać konsulowi:)) Nie wiem czy będzie problemem to że zaprasza mnie człowiek, który nie jest moją rodziną.
wiola Napisano 20 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2005 Nie musisz miec zaprosazenia-to po pierwsze. A po drugie raczej jedz wylacznie turystycznie i odwiedzic znajomych to jest mozliwe i jako studentka, masz na taka wize odrobine wieksze szanse.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.