rumcyk Napisano 25 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2005 Hej może mi ktoś podać pełna procedure rejestracji do WRS w anglii wiecie co trzeba mieć ile to kosztuje trwa i gdzie sie to załatwia. dzieki z góry pa
Gerwazy Napisano 25 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2005 Aby złożyć wniosek o "zarejestrowanie" się w WRS należy: --->Wypełnić odpowiedni formularz i wraz z "załącznikami" wysłać do Home Office,a później czekać na papier z odpowiedzią. Co trzeba dołaczyć do formularza ? 1. Paszport lub Dow.Osobisty. 2. "Papier" (list od pracodawcy) z danymi tegoż pracodawcy. 3. Dwa zdjęcia. 4. Opłatę (czek,przekaz pocztowy) 70.oo Ł (jednorazowa opłata) Formularz ten powinno się wysłać jak najszybciej po ustaleniu pracodawcy lub rozpoczęciu pracy :!: Jeżeli po 30 dniach od rozpoczęcia pracy nie dostaniesz odpowiedzi na papierze,to praca staje się nielegalna :!: Formularz można dostać w najbliższym biurze "HO" lub sciągnąć z ich strony i wydrukować samemu.
rumcyk Napisano 28 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2005 Jak to mam wsadzić mój dowód albo paszport do koperty i wysłać razem z formularzem??? Troche chyba strach wysyłać tak wazny dokument jeszcze w obcym kraju??? A i jeszczze jedno czy może byc dowód starego typu czy lepiej wymienić na nowy??? a może jakieś NI(National Identity card) wyrobić w kraju tylko czy jest coś takiego u nas w Polsce???
dagmarcia Napisano 28 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2005 Jak to mam wsadzić mój dowód albo paszport do koperty i wysłać razem z formularzem??? Tak. Troche chyba strach wysyłać tak wazny dokument jeszcze w obcym kraju??? A co ma do tego obcy kraj? Ja to bym sie predzej bala wysylac paszport w Polsce... a może jakieś NI(National Identity card) wyrobić w kraju tylko czy jest coś takiego u nas w Polsce??? Nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.