rumcyk Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Hej może mi ktoś podać pełna procedure rejestracji do WRS w anglii wiecie co trzeba mieć ile to kosztuje trwa i gdzie sie to załatwia. dzieki z góry pa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Aby złożyć wniosek o "zarejestrowanie" się w WRS należy: --->Wypełnić odpowiedni formularz i wraz z "załącznikami" wysłać do Home Office,a później czekać na papier z odpowiedzią. Co trzeba dołaczyć do formularza ? 1. Paszport lub Dow.Osobisty. 2. "Papier" (list od pracodawcy) z danymi tegoż pracodawcy. 3. Dwa zdjęcia. 4. Opłatę (czek,przekaz pocztowy) 70.oo Ł (jednorazowa opłata) Formularz ten powinno się wysłać jak najszybciej po ustaleniu pracodawcy lub rozpoczęciu pracy :!: Jeżeli po 30 dniach od rozpoczęcia pracy nie dostaniesz odpowiedzi na papierze,to praca staje się nielegalna :!: Formularz można dostać w najbliższym biurze "HO" lub sciągnąć z ich strony i wydrukować samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumcyk Posted November 28, 2005 Author Report Share Posted November 28, 2005 Jak to mam wsadzić mój dowód albo paszport do koperty i wysłać razem z formularzem??? Troche chyba strach wysyłać tak wazny dokument jeszcze w obcym kraju??? A i jeszczze jedno czy może byc dowód starego typu czy lepiej wymienić na nowy??? a może jakieś NI(National Identity card) wyrobić w kraju tylko czy jest coś takiego u nas w Polsce??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 Jak to mam wsadzić mój dowód albo paszport do koperty i wysłać razem z formularzem??? Tak. Troche chyba strach wysyłać tak wazny dokument jeszcze w obcym kraju??? A co ma do tego obcy kraj? Ja to bym sie predzej bala wysylac paszport w Polsce... a może jakieś NI(National Identity card) wyrobić w kraju tylko czy jest coś takiego u nas w Polsce??? Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.