Skocz do zawartości

Las Vegas-praca

marla

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesuje mnie praca w Las Vegas.Czy ktoś wie jak moge znależć sobie pracodawce?Wrocilam wlasnie z wakacji w Las vegas, jestem pod wielkim wrażeniem i bardzo chcialabym spedzić tam wiecej casu. Moze ktos już tam pracował i zna jakieś miejsca albo kontakty. Będę wdzięczna za każą informację.

Napisano

ciezka sprawa , zabawa w Vegas a praca to zupelnie inne historie. tam trzeba miec karty, pozwolenia etc . ciezka sprawa , a w kasynach dosiwadczenie , tam liczy sie prestiz kasyna i byle kogo nie zatrudnia

Napisano

Czesc Tommy. wiesz domyślałam się ,że nie jest lekko. Nie interesują mnie sprawy proste więc chciałabym spróbować.Myślę ,że wszystko jest możliwe zwłaszcza ze jeszcze 3 miesiące temu nie sądziłam ,że będę w Las Vegas.Nawet o tym nie marzylam.Jestem przygotowana na to ,ze czeka mnie mnustwo formalności. Nie koniecznie musi to być praca w kasynie, może być np. kelnerka w pubie lub resturacji..Zalezy mi po prostu na informacjach jakie mam moliwości.Moze coś o mnie..Jestem niedoszlym magistrem animacji społeczno -kulturalnej.Za kilka tygodni czeka mnie obrona.Znam angielski i tancze zawodowo od kilku lat. mam wize turystyczna na 10 lat , ale wiem ze musialabym sie starac o H2b jesli chce pracowac legalnie.Chodzi mi kontakty z pracodawcami. czy jest jakas mozliwosc.pozdrawiam.

Napisano

wstrzymaj sie z obrona , lec na W&T na wakacje , o wiele latwiej niz dostac od razu h2b w Las Vegas. nie wiem czy ktos od tak nagle cie wezmie na h2b do vegas. probuj. powodzenia

Napisano
ciezka sprawa , zabawa w Vegas a praca to zupelnie inne historie. tam trzeba miec karty, pozwolenia etc . ciezka sprawa , a w kasynach dosiwadczenie , tam liczy sie prestiz kasyna i byle kogo nie zatrudnia
w każdym kasynie w pracy na odpowiednich stanowiskach potrzeba uprawnien , pozatym można spracowac w kuchni na bare etc a do tego niesamowitego doswiadczenia nie potrzeba
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Byłem tam dwa razy!Jeśli chodzi o pracę na "stripie"(główna ulica z kasynami),to nie jest tak łatwo,jak się każdemu wydaje.Na wakacje można dostać jedynie pracę jako ratownik na basenie(tylko trzeba tam być już w maju) w restauracjach różne pozycje(bardzo trudno bez dobrej znajomości języka),frontdesk,lecz nie można mówić,że tylko na wakacje potrzebujecie tej pracy,gdyż powiedzą Wam,że nie opłaca się Im się was trenować!!!Głowa do góry,być zdecydowanym,SSN# i experience, a wszystko będzie dobrze.Wiem,ponieważ znam to z autopsji.Można też jechać z Columbus club.Pracuje się w małych kasynach poza Las Vegas ,ale mieska się prawie w jego centrum.Dwa lata temu płaciłem 7200zł.Wiem,że w obecne wakacje przyjeżdżali za 6400zł. Zyczę powodzenia i służę radą wszystkim zainteresowanych!!!

Napisano

ja bylem przez 3 miechy krupierem w kasynie, ale nie w Vegas. Mnóstwo pracy w kasynach ma Emakopol. takze h2b, no ale nie Las Vegas. ja byłem w Lake Tahoe - Vegas to to nie jest, ale kasyna owszem. Na pewno Emakopol w Łodzi ma krupirów, dealerow pokera w Atlantic City i tam w tym roku jade. W Vegas byłem i spotkalem pracujacych tam krupierow. Jesli chodzi o prace gdzies na zmywaku, to naczynia takie same w Vegas jak gdzie indziej :D

Napisano
ja bylem przez 3 miechy krupierem w kasynie, ale nie w Vegas. Mnóstwo pracy w kasynach ma Emakopol. takze h2b, no ale nie Las Vegas. ja byłem w Lake Tahoe - Vegas to to nie jest, ale kasyna owszem. Na pewno Emakopol w Łodzi ma krupirów, dealerow pokera w Atlantic City i tam w tym roku jade. W Vegas byłem i spotkalem pracujacych tam krupierow. Jesli chodzi o prace gdzies na zmywaku, to naczynia takie same w Vegas jak gdzie indziej :D

Nie wiem,czy pracujesz dla Emakopolu?Lecz wymienianie nazwy tego badziewnego biura w każdym poście przyprawia mnie o dreszcze.Byłem w Las Vegas dwa razy i na pewno nie zmywałem talerzy,a przywiozłem taką samą kasę i nie musiałem lizać [beeep] klientom,tak jak Ty to czyniłeś !!!Praca przy organizacji koncertów jest bardziej opłacalna(niestety nie jest oferowana pracownikom seasonal,czyli nam!!).warto rozmawiać z Pracodawcami o innych ofertach pracy!Z tego co wywnioskowałem Domell mozę mieć układ w Emakopolu!!Pozycja dealer jest oferowana osobom,które lecą któryś raz z Emakopolu oraz kilka ofert dla reszty. Jesetm aktualnie w Tahoe i widzę,jak to wygląda. Tutaj nawet nie wiedzieli,że przyjedzie tyle osób na taką pozycję(co dopiero J-1).W "Human Resources" panuje wielki syf".Wiem z autopsji.Oczywiście Ci co byli wiedzą,gdzie uderzyć prędzej po posadę.

Napisano
Można też jechać z Columbus club.Pracuje się w małych kasynach poza Las Vegas ,ale mieska się prawie w jego centrum.

Ja własnie jade z tego biura, bede pracował w Primm. :D

• 4 tygodnie później...
Napisano

hej, z dyskusji zrozumiałem ze jechałeś z Emakopolu, do Prim, i jak było? ja planuje wyjazd z tym biurem prawdopodobnie do Foxwood, opowiedz jak było i czego sie wystrzegać

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...