MichałHufi Napisano 30 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2022 Cześć, poszukuję filmu dokumentalnego, serialu o USA. Długie, chyba godzinne odcinki o narodach, które przybywały do USA, przełom XIX/XX w. Polacy, Niemcy, Włosi, Chińczycy i inne. Opowiada m. in. w jakich branżach pracowali itp. Oglądałem to chyba ok 2 lata temu i nie mogę teraz znaleźć tytułu. Cytuj
Kleofas11 Napisano 30 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2022 https://en.wikipedia.org/wiki/America:_The_Story_of_Us Cytuj
MichałHufi Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2022 Dzięki, ale to chyba nie jest to. Pewien nie jestem bo oglądam tylko trailery, ale to chyba nie to. W filmie, którego szukam opisywano role poszczególnych narodów w rozwoju USA, np. w jakim przemyśle pracowali (Polacy w hutach, Chińczycy budowali kolej). Cytuj
MichałHufi Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2022 Nie wiem, może to było w jednym z odcinków The story of us... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi