Kobi Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie karalności a dostania wizy na program WAT. Otóż czy osoba majaca wyrok w zawieszeniu za czyn umślny ma szanse na dostanie tej wizy. Popełniłem niedawmno błąd który może mnie troche kosztować. Dodam ze już zapisałem sie na program i wpłaciłem pierwsza ratew biurze które ten wyjazd organizuje. dodam ze jeszcze karany nie jestem ale sprawa ma odbyć sie już niedługo i do dnia składania wniosku wizowego bede zmuszony zaznaczyć ze karany jestem. dzwoniłem do ambasady w Krakowie i jedna pani powiedziała ze wyrok w zawieszeniu wcala nie przekresla dostania wizy. Poprostu musze do wniosku dołączyć wyrok sądu i wtedy wszystko zależy od konsula. Jest jeszcze jedno wyjście z sytuacji otóż o wize mógłbym sie już w marcu i odkładac rozprawe dostarczać zwolnienia lekarskie itp. odwoływac sie od wyroku, zmieniać zeznaniai jeżeli wyrok jest nieprawomocny nie ma mnie w zadnym rejestrze. Choć nie wiem czy to dobry pomysł bo bedąc wtedy w USA wyśla za mna list gonczy i wracajac może mnie spotkać przykra niespodzianka na lotnisku. Prosze o wasze opinie a moze ktos z was był na WAT majac tz: zawiasy. Ważne to dla mnie poniewaz chodzi o pieniadze.; Nie dostajac wizy trace ok.400$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
perivale Posted December 10, 2005 Report Share Posted December 10, 2005 Ja mam prawie że podobne doświadczenia tyle że narozrabiałem już w Stanach, obyło się bez policji ale wyleciałem z roboty i teraz próbuje się dowiedzieć czy mam jeszcze szanse na ponowny wyjazd, chociaż wątpie....podobnie jak ty nie chce stracić kasy w przypadku odmowy wydania wizy. :oops: Chyba jednak pojade do Anglii, nie bedzie wyjścia. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elaa Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 Jesli chodzi o pierwszy przypadek to podejrzewam ze dla ambasady Twoje zawiasy beda powaznym "punktem zapalnym" wiec na pewno ryzykujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.