Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej! Czy prognozowany średni czas procesowania wniosku podany na stronie USCIS (po przesłaniu formularza I-130) odpowiadał w waszych przypadkach rzeczywistemu czasowi?

Posted

Nie wiem czy sa teraz na forum osoby ktore niedawno otrzymaly CR1 - mozesz dostac wiecej odpowiedzi na to pytanie np. Na visa journey forums.  Mozesz sobie tam zobaczyc timelines roznych procesow imigracyjnych.

• Thanks 1
Posted (edited)

Hej - czas rozpatrzenia mojego wniosku I-130 to równo rok - wniosek wysłany 19 maj 2022, pozytywne rozpatrzenie19 maj 2023. Pozdr.

Edited by Pawel Wojtak
Posted

Moja zona robi AOS z J1 na LPR i prawnik mowil ze przez ostatni rok czas sie skrocil do 6-8 miesiecy. Jedna klientka tego prawnika dostala w 6 miesiecy. Ale to w kwestii I-130 na malzonke ktora juz jest w USA, wyslalem rowniez I-130 na rodzica ktory mieszka w UK i czas przewidywany to rok czasu + pol roku aby NVC zorganizowalo swoja czesc procesu imigracyjnego po akceptacji I-130.

• Thanks 1
Posted
15 godzin temu, Pawel Wojtak napisał:

Hej - czas rozpatrzenia mojego wniosku I-130 to równo rok - wniosek wysłany 19 maj 2022, pozytywne rozpatrzenie19 maj 2023. Pozdr.

To super szybko, ja już 16 miesięcy czekam i nic... a pamiętasz w jakim mieście  rozpatrywali Twój wniosek ?

• 3 weeks later...
Posted

Hej, Irving, TX,

tak mam napisane na dokumencie ktory do nas przyszedł.

• 5 months later...
Posted
W dniu 21.06.2023 o 03:39, Danio940 napisał:

Hej! Czy prognozowany średni czas procesowania wniosku podany na stronie USCIS (po przesłaniu formularza I-130) odpowiadał w waszych przypadkach rzeczywistemu czasowi?

Hej, ja składałam na Fl. 

I-30 - 5.03.2022, odciski palców październik 2022, pozwolenie na prace i SSN lipiec 2023, interview 13.02.2024. wiesz decyzja nie zamknie się w @ latach. 

przed rozpoczęciem tego procesu pani w ambasadzie w wawie powiedziała 6-9 miesiecy cały proces, na stronie po aplikowaniu ww formy było najpierw 10 miesięcy a potem regularnie się wydłużało. 

więc nie jest tak krótko.... 

• Upvote 1