Magdalenka81 Napisano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2023 Dzień dobry Mam takie zapytanie, może ktoś miał podobna sytuacje. Mamy bilety na samolot w dwie strony do Los Angeles. Wyjazd turystyczny, rodzinny, podróż we własnym zakresie. Co w sytuacji gdy teraz mam umowę stażowa z urzędu pracy i w okresie wyjazdu nie będę zatrudniona, a nawet zostanę wyrejestrowana z up?? Czy dobrze mieć ze sobą jakieś zaświadczenie przetłumaczone o zakończeniu pracy. Jakiś dokumenty by udowodnić ze nie zamierzam pracować tylko zwiedzać LA?? Nadmieniam ze mam wizę turystyczna poprzez ESTA, wystawiona, zgodę. moze ktoś miał podobna sytuacje?? Cytuj
MiL999 Napisano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2023 Masz ESTA zaakceptowana, wsiadaj w samolot i leć. Myślisz że na granicy amerykański urzędnik sprawdzi że jesteś wyrejestrowana z urzędu pracy? Nie kręć tylko i będzie dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi