ania19 Posted December 16, 2005 Report Share Posted December 16, 2005 na poczatek siema wszystkim hmmm mam problem bo mam chłopaka amerykanina i postanowilismy ze zapisze sie do programu au pair zebysmy mogli wreszcie byc razem bo w sumie najłatwiej dostac wize no ale zalezalo nam zebym byla tam szybko i zgodzilam sie na rodzine z chicago a on pracuje i mieszka w NY czy jest taka mozliwosc ze ja po np miesiacu z ta rodzina mam szanse na jej zmiane np na rodzine z NY??? i co trzeba zrobic zeby to weszlo w zycie????? poza tym czy jest taka opcja ze po 12 miesiacach z ta rodzina ja znajde sobie legalna prace mam na mysli sponsorowanie i zapisze sie do collage czy bede mogla zostac tam legalnie?????co o tym myslicie i doradzcie mi co ja mam zrobic bo nie mam zielonego pojecia....to mnie tylko przeraza... :?: :?: :?: :arrow: z gory dziekowa i pozroooo Link to comment Share on other sites More sharing options...
miles Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Hmmm mozesz zmienic rodzine ale musisz podac konkreny powod dlaczego ja chcesz zmienic jakis konflikt nie wiem albo ze nie placa ci kieszonkowego albo ze pracujesz w nadgodzinach ogolnie to biuro w Stanach powinno ci pomoc w zmianie rodziny, ale musisz znalezc konkretny powod zeby umozliwono ci zmiane rodizny aha i nie masz takiej mozliwosci zebys od razu znalezli ci rodzien w NY do czasu gdy czekasz na ta rodzine musisz pozostac u tej rodziny co cie najpierw zaprosila i czekac........ A co do drugiego pytania mozesz po zakonczeniu pogramu zmienic wize i studiowac normalnie mozesz tez pracowac w collageu np na stolowce albo bierz slub z tym swoim kolesiem i nie bedziesz miala problemu z wizami . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Nie jestem pewna, ale pewnie ktos wie. Czy na au pair zdarza sie, ze wbijaja pieczatke z 2-letnim nakazem powrotu do Polski?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miles Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 Nie zawsze jak jestes po szkole srednije albo na 1 2 3 roku studiow to nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.