Skocz do zawartości

Nocleg w New York'u...

skypac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!!!! Obecnie jestesmy (ja i moja kobietka) na Florydzie. Planujemy w lutum krotka podroz do Nowego Yorku. Moze jest ktos, kto pomoglby nam w znalezieniu niedrogiego pokoiku na 3 nocki (od 05 do 08 lutego). Skorzystalismy juz z wypowiedzi forumowiczow i mniej- wiecej wiemy, co chcielibysmy zobaczyc, mamy jednak problem ze znalezieniem niedrogiego..motelu lub pokoju w domu do wynajecia.

Pozdrowienia bardzo serdeczne z ciagle cieplutkiej Florydy!!!!

Napisano

Ja mieszkalam w hostely YMCA na Jamaice ( Brooklyn), placilam 40$ za dobe w pokoju 1 osobowym. Nie mozna powiedziec ze pokoj byl luksusowy :( bo nie byl....ale w hostelu panuje bardzo przyjemna atmosfera, w samym hostelu jest bezpiecznie....lecz lepiej nie wychodzic z niego po zmorku. Okolica jest nie zbyt ciekawa. Na Manhattan mozna dojechac metrem, ok 20 min. Wiec jednym slowem : polecam

Napisano
(...) ciach (...) mamy jednak problem ze znalezieniem niedrogiego..motelu lub pokoju w domu do wynajecia. (...)

Wszyscy proponuja Wam hostele - to nie glupie i nawet madre. Ale w hostelu mozna sie zatrzymac pod warunkiem bycia studentem... (na ogol tak jest) jestescie studentami?

Napisano
, w samym hostelu jest bezpiecznie....lecz lepiej nie wychodzic z niego po zmorku. Okolica jest nie zbyt ciekawa.

ech..a co to za przyjemnosc siedzenie po zmroku w hostelu?:D

Napisano
, w samym hostelu jest bezpiecznie....lecz lepiej nie wychodzic z niego po zmorku. Okolica jest nie zbyt ciekawa.

ech..a co to za przyjemnosc siedzenie po zmroku w hostelu?:D

W takim przypadku duża. Przynajmniej czujesz się bezpiecznie. :D

No ale widomo, że chciało by się wieczorkiem gdzieś pochodzić. :roll:

Napisano

Niby macie racje, ale jak ktos lubi adrenalinke to moze sobie wychodzic. W hostelu byl basen , silownia - wiec sie nie nudzilam :D

Napisano
pokoje do wynajecia:

www.bazarynka.com

hostele:

http://www.hostels.com/en/findabed.php?Cho...osenCountry=USA

Jeden z lepszych hosteli:  Central Park Hostel & Inn przy 19W, 103rd Street. Cena za nocleg 30 USD za osobe w pokoju 10-cio osobowym moze nie nalezy do niskich, ale bardzo duzo pozytywnych opini slyszalem (rowniez od osob z tego forum) na temat tego hostelu.

podpisuje się rękoma i nogami byłem w tym hostelu obsługa po polsku, dobra kuchnia i świetlica, komputery z netem 1$ za 10minut( do napisania kilku maili starczy) i prawie w samym centrum mahattanu no i blisko stacja metra:> aha ja płaciłem jakoś 26$/noc w pokoju 10osobowym no i jeszcze jedna sprawa są szawki w pokojach tylo trzeba mieć własną kłutke

Napisano

nie polecam hosteli, nigdy nie wiadomo z kim się spi.... lepiej dołożyc i przespać sie w tanim hotelu, polecam Amsterdam Inn znajduje sie on na rogu Amsterdam Av. i 74 na manhatanie cena $45 /osoba za dwu osobowy, tv, wygodne duże łózka, zaletą jest lokalizacja bo do Port Authority mozna pieszo dojsc

Napisano
nie polecam hosteli, nigdy nie wiadomo z kim się spi

ale przeciez w tym najwieksza frajda- mozna poznac tylu super ludzi z calego swiata!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...