piotrek1212 Napisano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2005 Mam 17 lat , w czerwcu koncze 18 i chcialem na wakacje pojechac do pracy do USA. Jest to mozliwe :roll: ? Mieszka juz tam moja siostra cioteczna czy to moze cos ulatwic w zalatwianiu wizy ? Ile trzeba czekac na wize od zlozenia wniosku i o jaka wize powinienem sie ubiegac ? Prosze o porady
Chomik Napisano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 Jest mozliwe, siostra moze wyslac zaproszenie (ktore jednakze nie gwarantuje otrzymania promesy wizowej), jesli jest obywatelka USA. Wiecej: http://poland.usembassy.gov/poland-pl/waw_tourism.html EDIT: Na wizie turystycznej nie mozesz podjac legalnej pracy. Skad mi sie ubzduralo, ze chcesz jechac na zwiedzanie? :roll:
tissaya Napisano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 no tak,ale wizy ,na której mógłbyś pracowac chyba nie załatwisz :?:
piotrek1212 Napisano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 Czyli na takiej wizie nie moge pracowac??
Elaa Napisano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 nie Nie, nie mozesz, nie wiem dlaczego, ale przegapilem, ze chcesz pracowac. W takim wypadku - nie da rady (przynajmniej legalnie). Ch. :?
adrianger Napisano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 Na Camp tez nie pojedziesz raczej bo nie jestes studentem i nie masz doswiadczenia... no ale zawsze mozna probowac.
adrianger Napisano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 Na wizie turystycznej nie mozesz podjac legalnej pracy. Skad mi sie ubzduralo, ze chcesz jechac na zwiedzanie? :roll: Chomik, nie wszyscy mlodzi ludzie jada do USA z nastawieniem na kase. Moze chce przezyc przygode, zakochac sie (i zostac.. sic!)... naprawde wszyscy ciagniemy za dolarem ??? ;P
piotrek1212 Napisano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2005 OK :roll: dzieki wszystkim za informacje :wink:
minia1919 Napisano 13 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2006 powiem tak..zalerzy to jeszcze czy uczysz sie w liceum czy w technikum jezeli w technikum czyli ze w tym roku piszesz mature to masz wize w kieszeni..tylko jalepiej by było zebys pojechał przed jakimis swietami np.teraz wielkanocnymi i powiedział ze chcesz zobaczyc ameryke i te hucznie obchodzone swieta. znam ponad 5 osób które jadac do ambasady wykorzystały fakt ze maja w tym roku mature i jada na swieta bozonarodzeniowe lub wielkanocne bo wtedy maja oni pewnosc ze wrócisz bo chcesz zdac mature bo bez etgo to dalej nici..ale jezeli uczysz sie w liceum to jest troche gorzej bo zapewne jestes juz po maturze..;/i wtedy ciezko..;/
dagmarcia Napisano 13 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2006 jezeli w technikum czyli ze w tym roku piszesz mature to masz wize w kieszeni.. Bez przesady...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.