bpsp Napisano 28 Września Zgłoś Napisano 28 Września Dzień dobry. Witam wszystkich Państwa. Jesienią zeszłego roku złożyłem wniosek o przyznanie ESTA - został on rozpatrzony pozytywnie. W Lutym tego roku byłem na urlopie w USA, po powrocie zakończyła się po ośmiu latach moja batalia sądowa. Byłem oskarżony o wręczenie Diagnoście w stacji kontroli pojazdów łapówki w kwocie 98 zł ( tyle ile wynosi przegląd). Diagnosta nie wjechał moim samochodem na ścieżkę diagnostyczną, a pech chciał że stacja była nagrywana przez Policję. Otrzymałem wyrok skazujący rok w zawieszeniu na rok. Było to końcówką czerwca. Teraz chciałem znów zimą (w lutym) lecieć na urlop do USA - dokładnie rejs po Karaibach z Miami. Co powinienem zrobić. Starać się o nową zgodę na wjazd do USA (ESTA) czy jechać na tej wcześniej przyznanej czy wystąpić o wizę B2? Może ktoś zna podobny przypadek i potrafi podpowiedzieć. Nie potrzebne mi więcej problemów. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi