emilia978 Napisano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2005 A zeby troche swiatecznego nastroju wprowadzic na forum to moze podzielicie sie swoimi wrazeniami z Christmas spedzonego w USA? Ja najbardziej zapamietalam odpakowywanie prezentow w [beeep]mach, gofry z bita smietana na sniadanie i nogi wielkich krabow z Alaski na obiad swiateczny. Hehehe nawet dobre ale nie ma jak polska Wigilia. Nie moge sie doczekac Wigilii jutro bo to bedzie moja piersza od 3 lat w Polsce. Wesolych Swiat wszystkim zycze!!!
dagmarcia Napisano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2005 Rok temu - zalewanie sie lzami przy butelce wina i polskich koledach z iPoda na plazy w San Francisco. W tym roku - Wigilia w chmurach nad oceanem, Boze Narodzenie w Londynie. Na szczescie moja rodzina nie przywiazuje wagi do dat i w tym roku Wigilie bedziemy obchodzic 26. grudnia )
Gerwazy Napisano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2005 Ho,Ho,Ho :!: Zapewne wiele osób nie wie,że Święta w US są krótsze,aniżeli w Polsce :!: 26 Dec. jest normalnym dniem pracy. Jeżeli ktoś mieszka w Polskim/Europejskim środowisku,to Wigilia przypomina Polską...... Kiedyś tam miałem ofertę pracy w rejonie Miami (a mieszkałem na północy US). Tak sobie kombinowałem kiedy jechać ? Przed,czy po świętach ? W końcu "wymyśliłem" :?: Wigilię spędziłem w Polskim Gronie na północy US :!: W środku nocy ruszyłem na południe ---Nikt mi nie powiedział, że w US nawet benzynę jest ciężko zatankować 25 grudnia(wszystko jest zamknięte). Świąt część dalszą spędziłem na plaży
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.