emilia978 Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 A zeby troche swiatecznego nastroju wprowadzic na forum to moze podzielicie sie swoimi wrazeniami z Christmas spedzonego w USA? Ja najbardziej zapamietalam odpakowywanie prezentow w [beeep]mach, gofry z bita smietana na sniadanie i nogi wielkich krabow z Alaski na obiad swiateczny. Hehehe nawet dobre ale nie ma jak polska Wigilia. Nie moge sie doczekac Wigilii jutro bo to bedzie moja piersza od 3 lat w Polsce. Wesolych Swiat wszystkim zycze!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Rok temu - zalewanie sie lzami przy butelce wina i polskich koledach z iPoda na plazy w San Francisco. W tym roku - Wigilia w chmurach nad oceanem, Boze Narodzenie w Londynie. Na szczescie moja rodzina nie przywiazuje wagi do dat i w tym roku Wigilie bedziemy obchodzic 26. grudnia ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Ho,Ho,Ho :!: Zapewne wiele osób nie wie,że Święta w US są krótsze,aniżeli w Polsce :!: 26 Dec. jest normalnym dniem pracy. Jeżeli ktoś mieszka w Polskim/Europejskim środowisku,to Wigilia przypomina Polską...... Kiedyś tam miałem ofertę pracy w rejonie Miami (a mieszkałem na północy US). Tak sobie kombinowałem kiedy jechać ? Przed,czy po świętach ? W końcu "wymyśliłem" :?: Wigilię spędziłem w Polskim Gronie na północy US :!: W środku nocy ruszyłem na południe ---Nikt mi nie powiedział, że w US nawet benzynę jest ciężko zatankować 25 grudnia(wszystko jest zamknięte). Świąt część dalszą spędziłem na plaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.