yahu55 Posted November 22, 2024 Report Posted November 22, 2024 Cześć, Zostałem wylosowany w DV2025 z niskim numerem i na początek grudnia wyznaczono mi interview. Z przyczyn osobistych nie będę mógł się pojawić w ambasadzie w wyznaczonym terminie. Dlatego będę próbował przenieść termin spotkania na minimum kilka dni później. Czy jest tu może ktoś kto przekładał termin i uzyskał pozytywny rezultat? W jaki sposób się to odbyło - mailowo czy telefonicznie? Jak "daleko" był nowy termin spotkania? Czy wylatuje się na sam koniec kolejki (i.e.: wrzesień)? Wiem, że w teorii "da się" ale chciałbym poznać konkretne przypadki Quote
yahu55 Posted November 29, 2024 Author Report Posted November 29, 2024 Odpowiem sam sobie, bo może komuś to pomoże w przyszłości Ambasada ogarnęła temat błyskawicznie, w ciągu niespełna dwóch tygodni dostałem zaproszenie z wyznaczonym nowym terminem wypadającym jeszcze w bieżącym roku. Nie było potrzeby podawania żadnych dodatkowych wyjaśnień, wszystko załatwione w 3 mailach. 1 Quote
hawajskigosciuwa Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 Hej! Z ciekawości, w jakich okolicach się znajdował twój numer? Ja mam 21K i chyba umrę czekając Jeśli już byłeś na rozmowie, dasz znać co i jak? Quote
yahu55 Posted December 10, 2024 Author Report Posted December 10, 2024 On 12/6/2024 at 11:30 PM, hawajskigosciuwa said: Hej! Z ciekawości, w jakich okolicach się znajdował twój numer? Ja mam 21K i chyba umrę czekając Jeśli już byłeś na rozmowie, dasz znać co i jak? 2k. Rozmowa pod koniec miesiąca. Quote
hawajskigosciuwa Posted January 11 Report Posted January 11 On 12/10/2024 at 9:31 AM, yahu55 said: 2k. Rozmowa pod koniec miesiąca. Jak poszło? I czy mogę zapytać jaką kwotę miałeś na zaświadczeniu finansowym (wyciągu)? Quote
yahu55 Posted April 16 Author Report Posted April 16 On 1/11/2025 at 7:41 PM, hawajskigosciuwa said: Jak poszło? I czy mogę zapytać jaką kwotę miałeś na zaświadczeniu finansowym (wyciągu)? Sprawnie i bez problemu. Pytanie o oszczędności to deklaracja słowna (pod przysięgą), bez konieczności prezentowania wyciągów czy innych "zaświadczeń finansowych". Quote
hawajskigosciuwa Posted April 20 Report Posted April 20 On 4/16/2025 at 1:39 PM, yahu55 said: Sprawnie i bez problemu. Pytanie o oszczędności to deklaracja słowna (pod przysięgą), bez konieczności prezentowania wyciągów czy innych "zaświadczeń finansowych". Ciesze sie ze wszystko poszlo po twojej mysli A jesli mozna wiedziec, ile zamierzasz wziac na start? Quote
yahu55 Posted April 21 Author Report Posted April 21 Ja jestem w nieco “niestandardowej” sytuacji, bo pracuję zdalnie i moja obecna praca raczej pozwoli mi spokojnie utrzymać się w US. Więc nie mam jakieś konkretnej sumy “na start” Quote
Recommended Posts