Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, 

Mam takie pytanie, czy można się sponorować np. jeśli ktoś ma wyższe wykształacenie i doświadczenie a równocześnie doświadczenie w zwodach niewykwalikwoanych? 

Czy można się sponrować równocześnie w 2 lub nawet więcej  różnych zawdoach czy trzeba się zdecydować na jeden. Jesli na jeden to na jakim etapie  trzeba się określić (3 etapy jesli dobrze rozumiem są) ? 

I Etap Departament Pracy (PERM)  

II Urząd emigracyjny   Petycja Pracownicza - Formularz I-140  

III Etap  aplikację o zieloną kartę (Formularz I-485)

Czy urzędnikowi jakiemuś nie wyda się dziwne sponsorować się w dwóch zwodach?  Czy wie ktoś jak do tego podchodzą urzędy i czy np. do jakiegoś etepu urząd wógle może nie wiedzieć, że w dwóch zawodach się sponorowaliśmy 

Napisano

Ok. Bardzo dziękuje za odp. 

Te etapy z tego co zrozumiałem są na sponoring pracowniczy na zieloną kartę  na wize pracowniczą - więc nie rozumiem o co chodzi z tym dalekim sięganiem. 

No dobrze może widzieć dwie petycje nawet ale czy będzie to dziwnie wyglądało ,że problem ?   Na EB-2  np. pracodawaca zbankrotuje w międzyczacie albo coś będzie nie tak, więc myślałem czy nie złożyć na eb3 równocześnie dla bezpieczeństwa. 

Napisano

Nie ma zadnych obostrzen formalnych co do posiadania wiecej niz jednej petycji o zielona karte. Posiadanie doktoratu rowniez formalnie nie dyskwalifikuje nikogo od ubiegania sie o posade kierowcy TIRa. Co na ten temat bedzie sadzil IO rozpatrujacy Twoje podania nikt Ci nie powie, ale raczej bedzie ciekawy Twojej historii...

Napisano

Ok. Dziękuje bardzo za odp. 

Z tego co zorumiałem to dopiero na durigm etapie urząd emigracyjny imigracyjny to widzi czy już na pierwszym etapie departamentu pracy? Z tego co się orientuje to depertament pracy załatwia bardziej pracodwaca. Więc powiedzmy do drugiego etapu  mamy czas określenie się (by nie robić niepotrzebnego zamieszania) czy już na pierwszym etapie departametu pracy najlepiej się określić by potem nie widnieć jako dziwak co na zawody się sponsoruje?