mmisiek32 Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Witam, niedawno Status zmienił mi się na ready to place(aplikacja dotarła do stanów).W związku z tym mam kilka pytanek: 1. Po jakim czasie od dotarcia aplikacji do stanów mogę się spodziewać miejsca??Mój konsultant stwierdził że aplikacja jest bardzo dobra i nie powinno być problemu ale stres jest ;-((. 2. Jak to jest z uzyskaniem wizy??Od kiedy można się o nia starać?? Z góry thanks za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 witam:) odp.1- to zależy wszystko od pracodawcy w USA, Twoja aplikacja jest teraz dostepna w ich systemie, i kazdy po kolei przeglada Twoja oferte. Jesli "spasujesz" pracodawcy-masz placement:) moze o trwa dwa tygodnie,a moze tez 2 miesiace.wiec ..uzbroić się w cierpliwośc to podstawa! odp.2 - wizą sie nie przejmuje, wszystko za Ciebie, i w odpowiednim czasie załatwi organizacja,z której wyjezdzasz.( glownie jest o po drugiej wplacie, jakis miesiac przed wylotem). pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmisiek32 Posted January 10, 2006 Author Report Share Posted January 10, 2006 A kiedy można się spodziewac tej drugiej wpłąty??Konsultant mówił cos o tym ze po jakimś czasie dostaje się gwarantowane miejsce w programiie tylko że nie wiadomo an jakim Campie.Po jakim czasie wyjazd staje się pewny??Mniej więcej oczywiście. Z góry thanks za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianger Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Druga wplate sie dokonuje po otrzymaniu tzw. "personal profile" od biora z londynu. Przyjdzie poczta i itrzeba go podpisac i odeslac z powrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmisiek32 Posted January 11, 2006 Author Report Share Posted January 11, 2006 A po jakim czasie nalzeży się spodziewać tego PP??I czy jest to to samo co : plasement guarante?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karla Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 jesli jedziesz z CA , to gdy dyrektor zdecyduje sie ciebie zatrudnic , dostaniesz placment , w ktorym jest napisny camp (mini info o nim , tzn adres , kontakt),zasady kontraktu , data wylotu , jesli sie zgadasz podpisujesz i odsylasz ,potem dokonujesz 2 wplaty ,potem wiza ,biuro powiadomi cie o wszytskim , z mojego doswiadczenia polecam uzbroic sie w cierpliwosc, nie denrwowac !!!! (ja zlozylam aplikacje w grudniu ,placemt dostalm chyba 14 czerwca, wylot 21 !!! po wize bylam w piatek a we wtorek juz siedzilam w samolocie !!! zwariowany tydzien byl !!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmisiek32 Posted January 11, 2006 Author Report Share Posted January 11, 2006 Hejka, dzieki za info, ale mi chodzi teraz o Personal Profile przesyłane z Londynu i drugą rate wpłaty(chyba 100 Euro jak pamiętam), i jej przybliżony termin.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
patty268 Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 hey, ja złozyłam aplikację w listopadzie a dotarła ona do stanów dopiero pod koniec grudnia. Też nie dostałam jeszcze Personal Profile, mimo, że mam już znalezione miejsce na campie. W moim przypadku trwało to kilka dni od momentu jak status zmienił się na ready to place, po pieciu dniach pisało już 'u have been placed'. Czekam teraz na placement letter:-) i więcej informacji o campie i mam nadzieję, że będzie jakaś informacja o tym co będę robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmisiek32 Posted January 12, 2006 Author Report Share Posted January 12, 2006 Witam, a jaką date wstawiłaś w aplikacji??Bo ja dałem 24 czerwiec, więc nie wiem czy to nie bedzie problem, ale wcześniejszych wolałem nie dawac przez egzaminy których w czerwcu mam 4;-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
patty268 Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Ja dałam wczesną datę, bo już 16 czerwca. Ale wolałam dać taką i ewentualnie egzaminy zdać wcześniej niż póżniejszą, bo w tamtym roku dałam 28 czerwca i nie dostałam miejsca. Im wcześniejsza data tym lepiej, ale z tego co wiem to mimo póżnych dat większość osób i tak dostała miejsca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.