Blonde Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 No nareszcie ktoś (thx Fiendix) wypowiedzia3 sie autorytatywnie. W pewnej chwili sama zacze3am zastanawiaa sie czy mam racje a ostatnią rzeczą jaką bym chcia3a to wprowadzia w b3ąd wspó3forumowców :wink: Pozdro!
raf222 Napisano 9 Czerwca 2004 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2004 a czy ktoś z szanownych forumowiczów móg3by pochwalia sie w jaki sposób lub gdzie znalaz3 swojego 'praktykodawce" ? Wys3a3em ju? mnóstwo maili ale bez rezultatu... Gdzie szukaa...na stronachoferujących zatrudnienie cz w inny sposób?... Ci któzy ju? mają..nie bójcie sie, nikt Wam juz tego nie zabierze, pomó?cie.
.de Napisano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2004 Twoj opis bardziej mi podchodzi pod wize H2B. Tam na pewno sa restrykcje dotyczace pracy tylko u tego goscia, ktorego masz w papierach. Roznica miedzy H2B a J jest taka, ze na H2B pracodawca sam stara sie o pracownika, na stanowisko na ktore nie moze znalezc osobe w usa. Natomiast J sa to wizy typu "exchange visitor" i maja na celu promowanie wymiany kulturalnej. Odpowiedzialna instytucja jest sponsor akredytowany przez departament stanu usa. Wiza J1 obejmuje takie programy jak: -au pair (zakaz pracy - praca tylko u rodzin amerykanskich) -work & travel (praca na okres 4ms wszedzie) -internship (praktyka, a nie praca, tylko u 1 pracodawcy) -studia (sponsorem jest uczelnia amerykanska, lub fundacja) -camp (praca na koloniach z dzieciakami - tylko w 1 miejscu) i wiele innych mniej popularnych kategorii. Usa maja najbardziej skomplikowany system wizowy na swiecie. Sa tez wizy : Q1,Q2,M,F1,F2,H1B,H2B,B1,B2,J2,P1,D,N..... Jdj bahalski w kwestii informowania klientow jest firma wyskoko nieprofesjonalna. Nie wiem dlaczego jeszcze organizuja wyjazdy.
flymax Napisano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2004 Czyli z tego wynika, ze nie mozna gdzie indziej pracowac?? Ja jestem umowiony z pracodawca i moge sobie odejsc od niego i nigdzie nie bedzie tego zglaszal. Czy fundacja moze to jakos sprawdzic, ze gdzie indziej pracuje?? Jak ktos tak zrobil czy posiada info niech napisze. Pozdrawiam
Flame of Udun Napisano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2004 Czyli z tego wynika, ze nie mozna gdzie indziej pracowac?? Ja jestem umowiony z pracodawca i moge sobie odejsc od niego i nigdzie nie bedzie tego zglaszal. Czy fundacja moze to jakos sprawdzic, ze gdzie indziej pracuje?? Jak ktos tak zrobil czy posiada info niech napisze. Pozdrawiam jesli fundacja zadzwoni i dowie sie ze Ciebie nie ma to Ci anuluje wize. Z jaka fundacja jedziesz? F
flymax Napisano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2004 Jest to fundacja INTRAX. a jak fundacja zadzwonie to dowie sie ze ja pracuje:) Tak jestem umowiony.
Flame of Udun Napisano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2004 Jest to fundacja INTRAX.a jak fundacja zadzwonie to dowie sie ze ja pracuje:) Tak jestem umowiony. Intrax internship to chyba JDJ? Mysle ze z ta firma wszsytko jest mozliwe... F
Diamond Napisano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2004 Dobrze ze Cie "mamy" na tym forum Fiendix
Flame of Udun Napisano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2004 Dobrze ze Cie "mamy" na tym forum Fiendix staram sie tylko pomoc :wink: . F
Rafał Napisano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2004 Mam pytanie, czyli jak znajde pracodawce, który napisze "zapotrzebowanie" na takiego pracownika którego potrzebuje z Polski, a nie mo?e go np. znale1a w stanach, to jest szansa, ?e dostane wize pracowniczą? Czy są jakieś warunki albo utrudnienia w tej kwestii?Prosze o pomoc...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.