Skocz do zawartości

INTERNSHIP - ulotnienie sie...!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No nareszcie ktoś (thx Fiendix) wypowiedzia3 sie autorytatywnie.

W pewnej chwili sama zacze3am zastanawiaa sie czy mam racje a ostatnią rzeczą jaką bym chcia3a to wprowadzia w b3ąd wspó3forumowców :wink:

Pozdro!

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a czy ktoś z szanownych forumowiczów móg3by pochwalia sie w jaki sposób lub gdzie znalaz3 swojego 'praktykodawce" ? Wys3a3em ju? mnóstwo maili ale bez rezultatu...

Gdzie szukaa...na stronachoferujących zatrudnienie cz w inny sposób?...

Ci któzy ju? mają..nie bójcie sie, nikt Wam juz tego nie zabierze, pomó?cie.

• 3 tygodnie później...
Napisano
Twoj opis bardziej mi podchodzi pod wize H2B. Tam na pewno sa restrykcje dotyczace pracy tylko u tego goscia, ktorego masz w papierach.

Roznica miedzy H2B a J jest taka, ze na H2B pracodawca sam stara sie o pracownika, na stanowisko na ktore nie moze znalezc osobe w usa.

Natomiast J sa to wizy typu "exchange visitor" i maja na celu promowanie wymiany kulturalnej. Odpowiedzialna instytucja jest sponsor akredytowany przez departament stanu usa.

Wiza J1 obejmuje takie programy jak:

-au pair (zakaz pracy - praca tylko u rodzin amerykanskich)

-work & travel (praca na okres 4ms wszedzie)

-internship (praktyka, a nie praca, tylko u 1 pracodawcy)

-studia (sponsorem jest uczelnia amerykanska, lub fundacja)

-camp (praca na koloniach z dzieciakami - tylko w 1 miejscu)

i wiele innych mniej popularnych kategorii.

Usa maja najbardziej skomplikowany system wizowy na swiecie.

Sa tez wizy : Q1,Q2,M,F1,F2,H1B,H2B,B1,B2,J2,P1,D,N.....

Jdj bahalski w kwestii informowania klientow jest firma wyskoko nieprofesjonalna. Nie wiem dlaczego jeszcze organizuja wyjazdy.

Napisano

Czyli z tego wynika, ze nie mozna gdzie indziej pracowac??

Ja jestem umowiony z pracodawca i moge sobie odejsc od niego i nigdzie nie bedzie tego zglaszal.

Czy fundacja moze to jakos sprawdzic, ze gdzie indziej pracuje??

Jak ktos tak zrobil czy posiada info niech napisze.

Pozdrawiam

Napisano
Czyli z tego wynika, ze nie mozna gdzie indziej pracowac??

Ja jestem umowiony z pracodawca i moge sobie odejsc od niego i nigdzie nie bedzie tego zglaszal.  

Czy fundacja moze to jakos sprawdzic, ze gdzie indziej pracuje??

Jak ktos tak zrobil czy posiada info niech napisze.

Pozdrawiam

jesli fundacja zadzwoni i dowie sie ze Ciebie nie ma to Ci anuluje wize. Z jaka fundacja jedziesz?

F

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mam pytanie, czyli jak znajde pracodawce, który napisze "zapotrzebowanie" na takiego pracownika którego potrzebuje z Polski, a nie mo?e go np. znale1a w stanach, to jest szansa, ?e dostane wize pracowniczą? Czy są jakieś warunki albo utrudnienia w tej kwestii?Prosze o pomoc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...