pinkx Napisano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2006 Witam, Mam takie pytanie... Czy zawód fizjoterapeuta (licencjat 3 lata) jest uznawany w USA??, oczywiście mam na mysli skończenie studiów w Polsce. CZy łatwo znaleść w tym zawodzie tam pracę oraz czy jest to praca dobrze płatna w USA???
jessie11 Napisano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2006 Witam, jesli masz juz licencjata to sie nawet nie zastanawiaj tylko smigaj do stanow jak masz mozliwosc. Tam jest ogromne zapotrzebowanie w kazdej dziedzinie zwiazanej z medycyna itd. Wiem to, bo mam tam rodzine ktora obraca sie w tych sferach i to jest sprawdzona wiadomosc. Ja sama koncze zarzadzanie ale to mi sie nie przyda do niczego tam bo tez planuje wyjechac, dlatego zamierzam jak najsaybciej studia licencjackie z pielegniarstwa. Powodzenia i pozdrawiam
SantaCruz_CA Napisano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2006 Witam, jesli masz juz licencjata to sie nawet nie zastanawiaj tylko smigaj do stanow jak masz mozliwosc. Tam jest ogromne zapotrzebowanie w kazdej dziedzinie zwiazanej z medycyna itd. Wiem to, bo mam tam rodzine ktora obraca sie w tych sferach i to jest sprawdzona wiadomosc. Ja sama koncze zarzadzanie ale to mi sie nie przyda do niczego tam bo tez planuje wyjechac, dlatego zamierzam jak najsaybciej studia licencjackie z pielegniarstwa. Powodzenia i pozdrawiam wszystko fajnie i pieknie - tylko najpierw trzeba to jakos ladnie prawnie rozegrac... czyli miec zezwolenie na prace w branzy medycznejw usa... a to nie jest takie hop siup.... bo zaden szpital/przychodnia nie zatrudni nikogo do "obslugi" pacjenta bez wczesniejszego potwierdzenia w warunkach amerykanskich jego umiejetnosci..... miedzy innymi dlatego amerykanie studiujacy medycyne (po angielsku, wg amerykanskiego programu i poziomu wymagan) u mnie na uczelni - po powrocie do usa musza zdac panstwowy egzamin dla osob, ktore sie ksztalcily poza granicami usa... a to wcale nie jest latwe cos takiego zdac... - wiekszosc to oblewa... wiec radze najpierw isc na jakis baaaardzo dobry kurs angielskiego - najlepiej medycznego, a dopiero potem probowac startowac do usa.. a jesli juz bardzo chcesz opuscic polske i sprobowac szczescia na zachodzie, to proponuje to zrobic w UK - formalnosci zwiazane ze zgoda na wykonywanie uslug medycznych zrobisz w okolo 2 miesiace (background check i rozne tam takie) no i potem tez bardzo dobrze zarobisz w swoim zawodzie... - bo w UK jak wszedzie na tzw zachodzie - medycyna jest w cenie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.