raelber Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Witam Serdecznie Mam bardzo ważną sprawe i chciałbym prosić was o pomoc. Sprawa jest następująca. Mój przyjaciel posiada wyrok w zawieszeniu za spowodowanie wypadku pod wpływem alkocholu (mniejsza z tym, że to nie on prowadził i został w robiony), a został zaproszony przez wujka na wakacje. Chciałby wyjechać w celach turystycznych do USA. Problem w tym, że on jak i ja nie mamy pojęcia z jaką reakcją on może spotkać się w ambasadzie. Dodajmy, że już raz została przyznana mu Promesa na wjazd do USA, lecz jej nie wykorzystał z różnego typu zaistniałych sytuacji. Jednak wtedy jeszcze nie posiadał wyroku. Na wniosku wizowym mamy pytania które trzeba zaznaczyć i jest tam pytanie związane z karalnością? Jakie są szanse, że po zaznaczeniu i przyznaniu się do tego faktu mój przyjaciel otrzyma wize? A może warto jest nie zaznaczać tego? Nie wiem także czy w ambasadzie sprawdzają tego typu informacje? Ma mętlik w głowie i niewiadomo co robić? Prosimy o pomoc! Może ktoś z was miał taką sytuacje i zna odpowiedź na te pytanie. Pozdrawiamy Was Serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.