Gucio Napisano 11 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2006 W sumie calosc rozmowy zalezy od tego w jaki sposob otrzymalas ta GC (znaczy sie co jest powodem ze mozesz ja otrzymac). W sumie rozmowa w ambasadzie odosnie GC to raczej formalnosc z tego co wiem. Pisze "z tego co wiem" bo ja bylem sponsorowany przez ojca wiec, moja rozmowa przebiegala bardzo przyjemnie i cieplo i szybko i po kilku chwilach po rozmowie moglem szczesliwy udac do do kina na film w oczekiwaniu na odbior dokumentow wizowych. Gorzej maja ludzie ktorzy staraja sie o wize turystyczna (poczawszy od dlugiej koleji do wejscie do budynku itp.)
Claudia Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2006 Gucio! Prosze opisz mi jak wygladalo Twoje staranie sie o zielona karte? Jakie papiery skladales? Ile trwalo? Ja bede skladac petycje po mojej mamie w ambasadzie w Warszawie. Mama jest na rencie i mieszka w Polsce. Powiedziano mi ze bede czekac na zielona karte gdzies 7lat(mezatka) Kiedy mama musi wjechac i zamieszkac w stanach i kiedy moge dolaczyc dodatkowego sponsora ? Dostalam takie formularze do wypelnienia -Petition for Alien Relative -G-325A Czy dojda jeszcze nowe formularze i kiedy? Na jakie pytania sie przygotowac i jakie papiery zbierac? Dziekuje! :oops:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.