Ciacho30 Napisano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2006 Witam serdecznie Posiadam rodzinke w stanach. Kupili sobie laptopa i chcą miec internet. Doradzcie jaką kartę muszą dokupic do laptopa aby mieli siec(nie mają stacjonarnego telefonu a komórkę mają w sieci AT&T) Pozdrawiam
tissaya Napisano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2006 wszystko zalezy jakiego rodzinka kupiła lapa:]
Ciacho30 Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2006 HP PAVILION ZE 2113 US Processador AMD SEMPRON 2800GHZ 512 MB HDD 60 GB Gravador de DVD e CD Windows Xp Home Edition
Marcus Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 Jeśli Maja komórke mogli by jej uzywac jako modemu.. wtedy wystarczy kabel USB bądź COM oczywiscie rodzaj kabla w zaleznosci od modelu telefonu.. zainstalowac odpowiednie oprogramowanie (tez zalezne od tel.) i heja oczywiscie po ustawiac wszystko jak trzeba i powinno grac oczywiscie nie Powinni oczekiwac jakihś "smerfastycznych" przepustowości, od tak na dane pobierane przy kazdym otwarciu stron www powinno wystarczyc karta bylaby potrzebna w wypadku np. polaczenia sie w siec z innym komputerem ktory jest podpiety do internetu, wtedy moze to byc karta na tzw. "skretke" czyli kablowe polaczenie, badz radiowa. Pozdrawiam
Benio Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 Ja w stanach kradlem internet od sąsiada bo mialem w laptopie karte do sieci bezprzewodowej
Wolna Amerykanka Napisano 2 Marca 2006 Zgłoś Napisano 2 Marca 2006 Analogicznie Wireless forewer:))) I bez zadnego sprzedu Wystarczy miec sasiada podlaczonego do sieci i czasem-haslo;) Chociaz nie zawsze dobrze dziala:(
ciekawski Napisano 4 Marca 2006 Zgłoś Napisano 4 Marca 2006 benio normalka tak samo robie teraz jakos sie dorobilem wlasnego optonline
air Napisano 22 Marca 2006 Zgłoś Napisano 22 Marca 2006 nie wiem czy jeszcze jest ta promocja (dawno nie bylem w bb i cc) ale ja mam net z comcast za 30$ miesiecznie, idzie z 6 mbps chyba, jesli rodzinka ma kablowke z comcast to cena netu spada do 20$. ale uwaga, promo jest tylko na pol roku, przy czym nie ma kontraktu, wiec po pol roku mozna wypowiedziec umowe bez zadnych konsekwencji. modem po m-i-r wychodzi prawie darmo
Ciacho30 Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2006 Witam Dzięki za podpowiedzi. Marcus a jakie jest potrzebne oprogramowanie do komórek??
pawlo122 Napisano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2006 Witam Do Laptopa to tylko karte sieciowo-radiowa , zastanawiam sie czy czasem tej karty nie masz wbudowanej w laptopie , musisz sprawdzic a jak nie to mozna kupic taka karte np. na PCIMCIA :wink: Wydaje mi sie ze w USA gdziekolwiek bys byl ( no moze przesadzilem ale prawie wszedzie) bedizesz mial zasięg i bez problemu mozesz połączyc sie z netem. Zazwyczaj Amerykanie nie stosują specjalnych zabezpieczen takze z łatwościa mozna sie podłaczyc na "lewo" ( nie to żebym polecał czy cos :wink: :wink: :wink: ) a jak nie to spytac jakiegokolwiek providera aby dodał MAC adres na serwer i mozna sie cieszyc dostepem do netu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.