kpmkat Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Witam, stworzyłem ankietę, która moze pomóc w wyborze niezdecydowanym do końca na wyjazd do USA na W&T oraz orientacyjnie przybliży opłacalność wyjazdu biorąc pod uwagę aspekt tylko i wyłącznie $$$ ... ps. Jeśli zarobiliście > 5000 $ to napiszcie w poście ile i gdzie pracowaliście (ew. na jakiej pozycji). Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpmkat Posted January 24, 2006 Author Report Share Posted January 24, 2006 Jeśli możecie to piszcie też za pomocą jakiej organizacji wyjeżdżaliście... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 $2800-bez nadgodzin, napiwków, dodatkowej pracy, obijając się maksymalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpmkat Posted January 24, 2006 Author Report Share Posted January 24, 2006 2800 $ czyli licząc ok 2000 $ program + 2800 na reke + jakies 1200 housing i zarcie daje w sumie 6000 $ zarobku. pracujac po 40h tygodniowo daje 12.5 $ na godzinę. Ale i tka policzyłem wszystko na minimum wiec płąca mogła być większa. Gdzie dostałaś taka pracę z taką stawką ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 8$ za godzine w kasynie jaki Gift Shop Clerk czyli sklep z pamiatkami. Mieszkanie 5$ za dobę, jedzenie prawie za free-wygralam karte na darmowe zarcie prawie na caly okres. W sumie zarobku miałam jakieś $5000 z hakiem, z czego oczywiscie wiekszosc wydalam, ale to juz byl moj wybor :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpmkat Posted January 24, 2006 Author Report Share Posted January 24, 2006 Piszesz ze 5000 $ i zostało 2800... Ale napisałem w temacie ile "na czysto" więc trzeba odliczyć koszt programu, chyba ze czegos nie rozumię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 W sumie to każdy wydaje inną ilość gotóki podczas pobytu to proponuję może pisać ile w sumie się zarobiło oraz ile się wydało na utrzymanie w czasie pracy (czyli ile wydaliście na jedzenie i mieszkanie w czasie pracy). Każdy już sobie odliczy ile zamierza sam wydać w USA. W sumie to jadę w tym roku pierwszy raz i liczę na przywiezienie do Polski (po jakiś 2 tygodniach zwiedzania i ładnych zakupach w USA) jakiś 3000$. Chyba to dość możliwe, tym bardziej że chętnie podejmę drugą pracę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.