Mingan Napisano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 w SF jest strasznie zimno w porównaniu do okolic , ja bym wybrał coś na wybrzeżu przy autostradzie słońca [beeep] miejscowości są (santa barbara santa cruze etc) jadąc z SF do LA tuż przy oceanie wszystkie są turystyczne i na pewno na wakacje potrzebują pracowników. Co do samego SF jeszcze można dodać że to dość tłoczne miasto o ile NYC mnie tak nie przytłoczyło to SF bardzo może przez turystów których jest wszędzie pełno a może przez te strome drogi takie wrażenie pozostaje
Hania Napisano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 Co do samego SF jeszcze można dodać że to dość tłoczne miasto o ile NYC mnie tak nie przytłoczyło to SF bardzo A mnie wrecz odwrotnie NYC brrrr za duzo ludzi, a SF ma cos takiego w sobie, ze chce sie tam wracac ...
ju_ulka Napisano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 bylam w SF 3 razy co prawda nie pracowalam tam ale gdybym miala taka mozliwosc to bym powaznie sie zastanowila... jesli chodzi o mnie to miasto cudowne i nawet te strome chodniki mnie nie odstraszaly mimo mojej wowczas kiepskiej kondycji a nawet ten chlod jaki panuje popoludniami i wieczorem da sie zniesc z checia spedzilabym tam duuuzo wiecej czasu niz marny tydzien ____________ 3 maj 2007 ---> Los Angeles 8)
Mingan Napisano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 NYC ma metro a SF nie ma a to bardzo dużo zmienia, ogólnie w SF mieszkania są drogie jest ciasno ,komunikacja miejska jest masakryczna i ciężko się połapać na początku o co biega, ale jak zapewne słyszeliście dużo osób to miasto kocha i dało by się pociąć by tam zamieszkać , w ogóle ja wole NYC nie wiem czemu miasto robi na mnie wrażenie bardziej przemyślanego i łatwiej mi się w nim poruszało , anyway polecam wciąż małe miejscowości turystyczne nad oceanem to chyba najprzyjemniejsza forma spędzania wakacji na WAT w USA.
ju_ulka Napisano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2007 NYC ma metro a SF nie ma a to bardzo dużo zmienia...quote]no to jestem zdziwiona tylko teraz to sie zaczelam zastanawiac czym to ja jechalam z i na lotnisko w SF jesli to nie bylo metro :? no nie no SF nie ma metra :?: :shock: :?: ciekawa jestem skad masz takie informacje :?: ___________________ 3 maj 2007 ---> Los Angeles 8)
Mingan Napisano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2007 Możliwe że coś przeoczyłem:) jeśli się mylę przepraszam za wprowadzenie w błąd kurcze nie przypominam sobie metra w SF (:
Hania Napisano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2007 http://urbanrail.net/am/snfr/san-francisco.htm
ju_ulka Napisano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2007 http://urbanrail.net/am/snfr/san-francisco.htm dokłądnie to mialam na mysli :wink: ______________________ 3 maj 2007 ---> Los Angeles 8)
justynka184 Napisano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2007 A jak to jest z tymi podatkami w Californii, jeśli załóżmy, będę miała pracę z 8 $ za godzinę, to ile to będzie wynosiło po odjęciu podatków? Czy różnica pomiędzy CA a innymi stanami jest duża, np. w porównaniu do NYC?
karus Napisano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2007 W SF byłem turystycznie, miasto zrobiło namnie naprawde duze wrazenie. Pomimo ze jest duze nie daje tego odczuć tak jak np. NYC. Chyba też mniej polaków tam przybywa na W&T. Co do kosztów utrzymania to raczej tam tanio nei jest skoro nawet młodzi amerykanie wyprowadzaja sie z SF do mniejszych okolicznych miast. Z resztą nawet podstawowe artykuły są drozsze, w końcu to duże miasto i do tego kalifornia a tam sie płaci za pogodę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.