Skocz do zawartości

obrona przełozona po powrocie ze Stanów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej!! jestem na piatym roku studiow i chce wyjechac na worka po raz trzeci, czy wie ktos jak wyglada rozmowa z konsulem? czy wymaga ode mnie dokumentow na przelozenie obrony.? jesli tak jakie dokladnie to maja byc dokumenty? od kogo? i kiedy najpozniej moze byc obrona po powrocie ze Stanow??duzo troche tych pytan, ale to dal mnie wazne......;)emka

Napisano

Witam!!

Dołączam się do pytania o zaświadczenie o przełożeniu obrony.

Może być napisane po polsku czy trzeba też przetłumaczyć na angielski??

Wystarczy na zaświadczeniu jedynie podpis promotora, czy jakaś

pieczątka jest wymagana też??

Był ktoś z zaświadzczeniem bez żadnej pieczątki na nim i dostał wize??

dzieki z góry za odpowiedzi

Pozdrawiam!!

Napisano

Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze obowiazkowe bedzie zaswiadczenie z dziekanatu informujace ze po powrocie bedziesz jeszcze nadal studentem, bo jeszcze sie nie obronilas/es- czyli nie wystarczy jedynie podpis promotora. Zreszta taki zaswiadczenie podpisane przez promotora nie jest zadnym dokumentem, bo podpisac moze sie kazdy...:twisted:

Maksymalne odroczenie terminu obrony okresla kazda uczelnia, dla przykladu na UJ jest to chyba 4 miesiace od uzuskania absolutorium.

Napisano

mam tak samo jestem na ostatnim 4 roku studiów i tez lece do USA!

juz sie dowiadywałem ze:

musisz miec oficjalne pismo podbite podpisane przez dziekana uczelni i z opinia promotora.. do konsula musisz miec również index legitymacje studnecka... aktualnie podbitą i tyle...

dowiedziałem sie tez ze mozna zrobic myk.... wszystko poprzekłądac na np pazdziernik jak ja... sciemnic by dostac wize... a jednak bronic sie przed wylotem....bo na lotnisku juz nikt nie bedzie cie pytac kiedy masz obrone...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...