emka401 Napisano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2006 hej!! jestem na piatym roku studiow i chce wyjechac na worka po raz trzeci, czy wie ktos jak wyglada rozmowa z konsulem? czy wymaga ode mnie dokumentow na przelozenie obrony.? jesli tak jakie dokladnie to maja byc dokumenty? od kogo? i kiedy najpozniej moze byc obrona po powrocie ze Stanow??duzo troche tych pytan, ale to dal mnie wazne......;)emka
kling Napisano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 Witam!! Dołączam się do pytania o zaświadczenie o przełożeniu obrony. Może być napisane po polsku czy trzeba też przetłumaczyć na angielski?? Wystarczy na zaświadczeniu jedynie podpis promotora, czy jakaś pieczątka jest wymagana też?? Był ktoś z zaświadzczeniem bez żadnej pieczątki na nim i dostał wize?? dzieki z góry za odpowiedzi Pozdrawiam!!
gall_eon Napisano 1 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2006 Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze obowiazkowe bedzie zaswiadczenie z dziekanatu informujace ze po powrocie bedziesz jeszcze nadal studentem, bo jeszcze sie nie obronilas/es- czyli nie wystarczy jedynie podpis promotora. Zreszta taki zaswiadczenie podpisane przez promotora nie jest zadnym dokumentem, bo podpisac moze sie kazdy...:twisted: Maksymalne odroczenie terminu obrony okresla kazda uczelnia, dla przykladu na UJ jest to chyba 4 miesiace od uzuskania absolutorium.
Kevin Napisano 6 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2006 mam tak samo jestem na ostatnim 4 roku studiów i tez lece do USA! juz sie dowiadywałem ze: musisz miec oficjalne pismo podbite podpisane przez dziekana uczelni i z opinia promotora.. do konsula musisz miec również index legitymacje studnecka... aktualnie podbitą i tyle... dowiedziałem sie tez ze mozna zrobic myk.... wszystko poprzekłądac na np pazdziernik jak ja... sciemnic by dostac wize... a jednak bronic sie przed wylotem....bo na lotnisku juz nikt nie bedzie cie pytac kiedy masz obrone...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.