real23 Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Witam, mam serdeczną prośbę do wszystkich użytkowników tego forum mających jakieś doświadczenie w wyjazdach do USA a przedewszystkim w otrzymywaniu wizy turystycznej. Proszę was o ocenienie moich szans na otrzymanie wizy turystycznej : W USA byłem 3 razy (wiza J-1) zawsze wracałem w wyznaczonym terminie płaciłem podatki itd, jestem na piątym roku studiów dziennych i w celu zwiększenia moich szans chcę przełożyć obronę pracy na luty 2007. Chciałbym wiedzieć jakie są moje szanse i ewentualnie poradzić się czy nie lepiej starać sie czwarty raz o J-1 Z góry dzięki za p-odpowiedzi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
real23 Posted February 9, 2006 Author Report Share Posted February 9, 2006 to moę chociaż napiście czy w moim przypadku mam takie same szanse na dostanie wizy J-1 i wizy turystycznej?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Czego oczekujesz ze masz np. 43% szans. Turystyczna mozesz rownie latwo dostac jak i tak samo latwo nie dostac. Generalnie znacznie latwiej jest otrzymac wize j-1 ( co chyba wiesz ) i jezeli zalezy ci na wyjedzie do usa o tak wize wlasnie powinnas sie starac skoro masz jeszcze mozliwosci ( jeszcze studiujesz). Link to comment Share on other sites More sharing options...
real23 Posted February 9, 2006 Author Report Share Posted February 9, 2006 Jeśli chodzi o moje oczekiwania to chciałbym wiedzieć czy są na forum osoby, które podobnie jak ja jeżdziły do USA na wizie J-1 a następnie starali się o turystyczną i ją dostali lub nie. Bo ja znam osobiście kilka osób, które będąc studentami starali się o turystyczną i ją dostali a dopiero potem starali się o wizę j-1 (którą też dostawali). N.iestety nie znam osób, które robiły odwrotnie, a nie chcę płacić ponad 2000 zł żeby zminimalizować ryzyko, które jak wiesz i tak istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Pewnie ze ryzyko nie dostania wizy istanieje zawsze ale przy wizie j-1 jest zdecydowanie nizsze ( szczegolnie ze juz kilka razy to przeszlas). A wizy turystyczne to prawie loteria. Ja zanam osoby ktore po j-1 staraly sie o wizy turystyczne i jedni dostawali drudzy nie. Nie ma zasad. Naprawde jezeli zalezy ci na wyjezdzie warto przebolec te 2000 zl. A ze zdecydowanie latwiej dostac j-1 najlepszym przykladem jestem ja, nie dostalem turystycznej a za 6 miesiecy bez problemow wiza j-1. Gdzie sens, gdzie logika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mke Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Jeśli chodzi o moje oczekiwania to chciałbym wiedzieć czy są na forum osoby, które podobnie jak ja jeżdziły do USA na wizie J-1 a następnie starali się o turystyczną i ją dostali lub nie. Bo ja znam osobiście kilka osób, które będąc studentami starali się o turystyczną i ją dostali a dopiero potem starali się o wizę j-1 (którą też dostawali). N.iestety nie znam osób, które robiły odwrotnie, a nie chcę płacić ponad 2000 zł żeby zminimalizować ryzyko, które jak wiesz i tak istnieje Ja jestem takim osob ikiem, bylem dwa razy terminowo na wacie, za drugim razem bylem w sytuacji na ostatnim roku i ja przekladalem. 4 miesiace po powrocie z j1, pojechalem do konsulatu po turystyczna i wize dostalem (nie ucze sie, nie pracuje, ,nie prowadze dzialalnosci, nie mam za bardzo kasy). To wize zamierzam wykorzystac rowniez terminowo. Polecam Tobie jednak j1, konsul moze powiedziec ze byles 3 razy na wacie wiec i teraz bedziesz pracowal, Link to comment Share on other sites More sharing options...
real23 Posted February 10, 2006 Author Report Share Posted February 10, 2006 Pewnie masz racje w końcu ja bym pomyślał tak samo gdybym był na jego miejscu, ale naszczescie twój przypadek jest dowodem, że jakieś szanse są. W końcu i tak ja sam oceniam swoje chęci wyjazdu na 50% więc niech konsul wybierze i wolę jak zrobi to za 400 zlotych niż za ponad 2 tysiące Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.