michaelt1407 Napisano 8 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2006 wiem ze ten temat byl pewnie kilka razy ale jest kilka roznych odpowiedzi.Mam zaproszenie z danej miejscowosci i to zaproszenie musze pokazac urzednikowi imigr.jednak nie chce tam lecie bo po 1 z polski nie ma tam lotow a po 2 nie mam czasu.jesli np moja przesiadka czyli pierwszy port bedzie np w NYC tam mam odprawe celna i imigracyjnych to wiem ale czy moj glowny bagaz tez dostaje do reki czy jest on transferowany do samolotu lecacego do tej miesciny gdzie nie chce jechac.Czy spokojnie dostane bagaz i odlece tam gdzie.Przeciez generalnie nawet majac bilet juz z NYC do jakiejs miesciny nie musze leciec bo nagle moge poczuc sie zle albo zdecydowalem sie na Greyhoun-a,nieprawdaz.Doradzcie okey,dzieki serdeczne.
real23 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 Bagaż dostaniesz w NY na czas odprawy eimigracyjnej i celnej, ja tak miałem na lotnisku w Chicago a leciałem UA, zaraz po przekroczenie bramki z celnikiem obsługa UA zabrała mój bagaż i odebrałem go dopiero w następnymmieście.
iris Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 mam ten sam problem co ty michaelt1407, nawet gdzies go opisywalam ale zanim ktokolwiek zdazyl odpisac temat zostal zablokowany. Poprzednim razem odbieralam bagaz w pierwszym porcie USA (chicago) i dalej moglam zrobic z nim co chcialam. Sama musialam nadac go ponownie na lot transferowy wiec moglabym rownie dobrze wyjsc z lotniska i zawolac taxi razem ze swoim bagazem. Ale nie wiem czy zawsze jest tak samo i czy jest jakis sposob zeby sie tego dowiedziec przed odlotem :?: Nie chce zeby obsluga lotniska przetransferowala moj bagaz :evil:
michaelt1407 Napisano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 nie pozostaje nic innego jak jechac do celu wedlug zakupionego bilet(bo lepiej kupic tam skad jest zaproszenie)i potem wsiasc w greyhound i jechac gdzie sie chce.bilety autobusowe nie sa droge Atlanta chicago --80 dolarow.nie ma co tak trzeba zrobic.chyba ze nadarzy sie okazja i po prostu wyjsc z lotniska z bagazem.
iris Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 Nie dziekuje.Mialam raz okazje jechac greyhoundem noca sama jedna. Oka nie zmruzylam ze strachu :shock: , ze mnie okradna albo co. Niektorzy wygladali podejrzanie, a teraz bede wiozla dobytek zycia, bo jade na stale, wiec jeszcze bardziej bym sie bala. Co do lotow nie wiem jak jest na innych lotniskach ale na O'Hara w Chicago na pewno sam odbierasz bagaz i idziesz z nim dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.