Dexter Napisano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2004 Witam. Interesuje mnie podjecie pracy w stanach a dok3adnie planuje wyjechac do Nowego Jorku do pracy i chcia3 bym poznac wasze opinie na ten temat bardzo mi na tym zalezy by ktos mog3 powiedziec czy warto nad tym myslec czy lepiej dac sobie z tym spokuj. S3ysza3em ze są agencje ktore pomagają w znalezieniu przyzwoitej pracy jak i bezproblemowego wyjazdu prawdopodobnie duzo ludzi chwali sobie takie agencje..czy mog3 by mi ktos powiedziec kilaka s3ow na ten temat a przyokazji chcia3 bym prosic was o linki z takimi agencjami..bardzo bede wdzieczny za jakąkolwiek pomoc DZIEKUJE..
hubma Napisano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2004 napisz coś wiecej... chcesz jechac na turystyku czy za3atwiaa np. studencka?? jak nic nie masz to w tym roku bedzie troszke ciezko.. takie jest moje zdanie a w roznego typu agencje nie wiez za bardzo ... czesto po porstu to są nacigacze, jak sam sie nie zakrecisz to nikt Ci pracy na talerzu nie poda powodzonka
Dexter Napisano 22 Czerwca 2004 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2004 w tym roku to juz chyba nie dam rady zapisa3em sie na kurs angielskiego by powtorzyc sobie troche jezyk a planuje wyjechac w luty - marzec i intersuje mnie wyjazd przez agencje z tego powodu ze juz prakycznie nauke zakonczylem i obawiam sie ze z wizą dla mnie bedzie cieszko ...... s3ysza3em ze jak ktos niema tu w kraju do czego wracac to prakycznie dostanie wizy wiąze sie z cudem...
hubma Napisano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2004 jak sie nie uczysz, nie pracujesz i nie masz ?adnego majątku (mieszkanie, dom, itp.) to raczej nie masz co probowaa, Ogólnie bedzie ciezko ...
Diamond Napisano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2004 Podobna prace jak w USA i za podobna, a czesto lepsza nawet kase mozesz obecnie znalezc w Europie. No i nikt Ci nie bedzie kazal sie spowiadac ze stanu Twojego majatku na "trzepaniu" wizowym. Polecam anglosasy. Mi rowniez sie wydaje ze marne masz szanse na wize w swojej sytuacji. Mozesz ewentualnie sprobowac na H2B albo Internship jesli masz odpowiedni wiek i predyspozycje i uparles sie na Stany. Ogolnie jestem podobnego zdania jak hubma - takie agencje szukaja jak Cie wydoic a nie jak ulatwic ci wjazd do USA i zalatwic rzetelnego pracodawce. Juz lepiej samemu szukac na miejscu w USA. Pozdrawiam, Diamond
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.