Skocz do zawartości

Praca w USA

Dexter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Interesuje mnie podjecie pracy w stanach a dok3adnie planuje wyjechac

do Nowego Jorku do pracy i chcia3 bym poznac wasze opinie na ten temat bardzo

mi na tym zalezy by ktos mog3 powiedziec czy warto nad tym myslec czy lepiej

dac sobie z tym spokuj. S3ysza3em ze są agencje ktore pomagają w znalezieniu

przyzwoitej pracy jak i bezproblemowego wyjazdu prawdopodobnie duzo ludzi

chwali sobie takie agencje..czy mog3 by mi ktos powiedziec kilaka s3ow na ten

temat a przyokazji chcia3 bym prosic was o linki z takimi agencjami..bardzo

bede wdzieczny za jakąkolwiek pomoc DZIEKUJE.. :P

Napisano

napisz coś wiecej...

chcesz jechac na turystyku czy za3atwiaa np. studencka??

jak nic nie masz to w tym roku bedzie troszke ciezko.. takie jest moje zdanie

a w roznego typu agencje nie wiez za bardzo ... czesto po porstu to są nacigacze, jak sam sie nie zakrecisz to nikt Ci pracy na talerzu nie poda

powodzonka

Napisano

w tym roku to juz chyba nie dam rady zapisa3em sie na kurs angielskiego by powtorzyc sobie troche jezyk a planuje wyjechac w luty - marzec i intersuje mnie wyjazd przez agencje z tego powodu ze juz prakycznie nauke zakonczylem i obawiam sie ze z wizą dla mnie bedzie cieszko :P ...... s3ysza3em ze jak ktos niema tu w kraju do czego wracac to prakycznie dostanie wizy wiąze sie z cudem...

Napisano

jak sie nie uczysz, nie pracujesz i nie masz ?adnego majątku (mieszkanie, dom, itp.) to raczej nie masz co probowaa,

Ogólnie bedzie ciezko ...

Napisano

Podobna prace jak w USA i za podobna, a czesto lepsza nawet kase mozesz obecnie znalezc w Europie. No i nikt Ci nie bedzie kazal sie spowiadac ze stanu Twojego majatku na "trzepaniu" wizowym. Polecam anglosasy. Mi rowniez sie wydaje ze marne masz szanse na wize w swojej sytuacji.

Mozesz ewentualnie sprobowac na H2B albo Internship jesli masz odpowiedni wiek i predyspozycje i uparles sie na Stany.

Ogolnie jestem podobnego zdania jak hubma - takie agencje szukaja jak Cie wydoic a nie jak ulatwic ci wjazd do USA i zalatwic rzetelnego pracodawce. Juz lepiej samemu szukac na miejscu w USA.

Pozdrawiam,

Diamond

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...