Skocz do zawartości

spanie w aucie??!!?!?!?!

wasiel31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

na campingach w Californi mozna wziac prysznic- na zetony..

wrzucis sie do oceanu albo rzeki..hehe..

ekstremum to umycie sie w umywalce na lotnisku :)

Napisano

Jesli sie nie myle to na wiekszosci Rest Area mozna spac w samochodach. Sa one dosc czesto rozmieszczone przy autostradach i wyposazone w łazienki... spotkałem się nawet że na jednym dawali za darmo kawe albo herbate. Widziałem tylko jedno Rest Area (w New Jersey) na ktorym pisało, że jest zakaz spania. Spedzilem w takich miejscach ponad 10 nocy i ani razu nie mialem problemu, oprocz komarow na Florydzie;)

Napisano
ekstremum to umycie sie w umywalce na lotnisku :P

Mysle ze mam cos leprzego. W Iraku przez pierwsze 2 miesiace wojny (Marzec i Kwiecien 2003r) mielismy dawane 4 2-litrowe butelki wody na glowe. To mialo nam wystarczyc do picia i mycia. Jako ze w goracu picie jest wazniejsze raz na tydzien przeznaczalismy jedna butelke wody na "kapiel" z mydlem. W nastepnym tygodniu zamiast kapieli bylo mycie wlosow :) Dzieki Bogu za Baby wipes.

Napisano
Mysle ze mam cos leprzego. W Iraku przez pierwsze 2 miesiace wojny (Marzec i Kwiecien 2003r) mielismy dawane 4 2-litrowe butelki wody na glowe. To mialo nam wystarczyc do picia i mycia. Jako ze w goracu picie jest wazniejsze raz na tydzien przeznaczalismy jedna butelke wody na "kapiel" z mydlem. W nastepnym tygodniu zamiast kapieli bylo mycie wlosow Smile Dzieki Bogu za Baby wipes.

to faktycznie ekstremum,ale wez tez pod uwage..ze ja bylam turystka.. nie zolnierzem.. :wink:

Napisano

ja sobie darowalem taka forme noclegow

wiekszosc hoteli (moteli) na zachodzie ma niedrogie pokoje

za nocleg dla 2 osob w pokoju z lazienka placisz ok 50$

czasami w cenie jest pyszne sniadanko

polecam roznego rodzaju schroniska

Napisano
a jak wyglada kwestia wziecia prysznica po spedzonej nocy w aucie? (lub kilku dniach nie kąpania się w sytuacji ekstremalnej)

Prysznice sa tez przy niektorych stacjach benzynowych (tak jak pisano wczenisniej: na zetony. W miejscach zwanych Truck Stop takze mozna wziac prysznic za niewielkie pieniazki.

Napisano
Ja spałem w aucie w Atlantic City...
napisz gdzie się zatrzymaliście, szczerze mnie zaciekawiłeś, gdzie było na tyle bezpiecznie??

to prawda w AC miałem największe opory przed spaniem w aucie, ale wybraliśmy najlepszą dzielnicę jaką tam widzieliśmy (nie znam nazwy bo nie znam AC), pamietam ze do oceanu było pare kroków

Napisano
Ja spałem w aucie w Atlantic City, nad Niagarą, w Las Vegas i Los Angeles, mam troszke doswiadczenia  :)  nigdy nie miałem problemów z polcją itp. chociaz jest to podobno nielegalne

Podziwiam, ja bym chyba ze strachu umarła.

Też spałam w samochodzie kilka razy, ale było to gdzieś w parkach czy na kampingach gdzie było naprawdę bezpiecznie. W tych miastach, które wymieniłeś chyba bym się nie odważyła.

Pozdrawiam

nie ma co przesadzac, nie jest tak zle w las vegas spaliśmy na parkingu piętrowym kasyna New York, nad niagarą na parkingu płatnym tym zaraz nad samą niagara (za pomnikem nicola tesli) w LA na jakiejs stacji benzynowej ale to było własciwie nad ranem bo w nocy prowadziłem a zapomialem ze jeszcze spałem pod mc donaldsem w okolicach clevlend :P jeżeli się jezdzi w 3 osoby duzym autem to naprawde jest wygodnie pozostaje tylko kwestia bezpieczeństwa... no ale co mają powiedzieć kerowcy cięzarówek w polsce jak spią na parkingach niejednokrotnie z drogim towarem?

Napisano
Ja spałem w aucie w Atlantic City...
napisz gdzie się zatrzymaliście, szczerze mnie zaciekawiłeś, gdzie było na tyle bezpiecznie??

to prawda w AC miałem największe opory przed spaniem w aucie, ale wybraliśmy najlepszą dzielnicę jaką tam widzieliśmy (nie znam nazwy bo nie znam AC), pamietam ze do oceanu było pare kroków

acha to pewnie było Ventnor, tam jest spoko, całkiem bezpiecznie i spokojnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...