pipczyk Napisano 11 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2006 Sluchajcie wlasnie musze podjąc jedna z najtrudniejszych dotąd decyzji - czy jechac po raz 1 z kolezanką do Stanów pod koniec czerwca dopiero, jadąc w ciemno.. Zakwaterowanie jest, boję sie tylko czy znajde prace... co myslicie? Angielski nie jest tragiczny - takie dolne okolice FCE, ale nigdy nie byłam i boje sie porazki Byl ktoś z Was? Kolezanka edzie do NY wiec chcąc z nią musze jechac w ciemno bo zadna firma nie zagwarantuje mi wybranego miasta... Uda się? Papier na wize bede miec, wiec chodzi tylko o to czy znajde tam prace tak późno... Pomózcie proszę..
karla Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 hmmmmmmm , ja bym radzila jechac . NY to zjaebiste misato , wydaje mi sie ze z praca nie bedzie trudno , troche bedzie trzeba poszuakc , ale pewnie znajdziesz a wakcje w NY beda [beeep] .
max321 Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 W wakacje a NY bedzie pelno polakow wiec z praca moze byc nieciekaiwe. Nie odradzam ci przyjazdu, tylko mowie jak jest.
greth Napisano 12 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2006 przytanie brzmi czy na j1 czy turystyczna wize? bo mieć SSN a nie mieć to dużo zmienia
pipczyk Napisano 13 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 13 Lutego 2006 na J1 Zakładam że SSN będę mieć po ok tygodniu - dwóch - mam rację? Widzę że opinie są skrajne, może ktoś jeszcze podpowie co zdecydować?
kredka Napisano 13 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2006 moge sie mylic ale msle ze do NY pod koniec czewca jest troszke za pozno ;/ chyba ze bedziesz miec szczescie:) ale wydaje mi sie warto zaryzykowac;] ja bym przynajmniej tak zrobiła:D NY to cudowne miasto ))) jedz...
thorgall Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 nyc cudownym miastem? no nie jestem pewien bywa ciezko, nawet bardzo, ale za pierwszym razem jest rzeczywiscie niezle
greth Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 byłem tydzien i musze przynac ze było zarąbiście jest naprawde co zobaczyć, ale nie wiem czy chciałbym tam mieszkać i pracować przez te 4 miesiące tymbardziej jak ja mieszkałem miałem mieszkanie na manhattanie a ty jak pojedziesz na dłuży okres bedziesz zmuszony wynająć coś poza manhattanem no i pewnie poza linią metra;-)
pipczyk Napisano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 dziękuję Wam za opinie. Do końca tygodnia muszę wreszcie podjąc decyzję, więc jeśli jeszcze ktoś moze się wypowiedziec będę baaaaaardzo wdzięczna - wczoraj w almaturze powiedzieli mi żeby nie ryzykować... A ja chcę tam jechać tylko nie mogę wtopić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.