efpol Napisano 11 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 ogolnie tak: mow po angielsku!uśmiechaj się inie stresuj-Amerykanie nei gryzą / nie wiem skad znajomej sie to wzielo' date='ze podzie sprawniej odprawa, poneiwaz jesli nic nie powiesz po anigleksu to mozesz miec kłopot/ ogolnie co do kontroli lecąc w USA: nie bierz żywności-nie wolno nie bierz ostrych metalowych rzeczy w bagażu podręcznym(co do tego był osobny topic) kończąc post: have a nice and safe flight [/quote'] Swiete slowa ktore nareszcie ktos wypowiedzial. Jakkolwiek jest sporo nadgorliwcow w Immigration to wiele nieprzyjemnych sytuacji bierze sie stad ze Polacy maja nawyki ze kazdu urzedas jest do utrudniania im zycia i okazywania wladzy (bo tak jest w Polsce). Na lotniskach ludzie z Immigration/Custom pracuja czesto dlugo i sa zainteresowani aby wykonywac to co do nich nalezy. Jesli maja cos podejrzanego to musza sprawdzic bo sami moga miec klopoty, to wszystko. Ogolna zasada - "be friendly", czli odwrotnie niz w miejscach publicznych w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koko Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 po 4 miesiącach wracam do USA czego mogę spodziewać się przy odprawie?czy mogą mnie cofnąć z lotniska ?śłyszałam że istnieje mit o powrocie gdy przesiedzę w polsce 6 miesięcy czy to prawda?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
air Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 to prawda ze to mit. chyba ze sama sie przyznasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koko Napisano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 DO CZEGO ????!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
air Napisano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 do przesiedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koko Napisano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 nie przesiedziałam wizy wróciłam w terminie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rypson Napisano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 koko chyba ci juz wyjasnilem wszystko w twoim problemie.... a ty dalej niepewna.... kontrola na kazdym lotnisku usa ma taka sama procedure.... bez wzgledu na to czy lecisz na jfk czy LaGuardia czy Newark Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koko Napisano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 dzieki dzieki i jeszcze raz dzieki ale i tak mam stracha Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.