carlos Napisano 17 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2006 Witam. W poscie widze ze pojawiaja sie watki na temat kart tredytowych. Sam chcialbym taka uzyskac i w mBanku moge miec Vise Classic - czy oplaca sie taka ze soba zabierac do USA?
__jack__ Napisano 17 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2006 wyrabiaj vise classic. jest ona akceptowana na calym swiecie nie to co visa electron z ktora nie zrobisz zakupow poza granicami Polski. Co do otwierania konta w Usa ja polecam Bank of America, albo Wells Fargo, maja swoje oddzialy w wiekszosci stanow, karte debetowa Visa wydaja bez problemu no i konto prowadza za darmo
greth Napisano 17 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2006 ale zeby otworzyc konto w banku Bank of america trzeba miec adres stałego zamieszkania? jakie są warunki otrzymania takiego konta? bo ja chciałbym jak najszybciej sobie otworzyć konto, noszenie duzych pieniedzy przy sobie jest troche niebezpieczne
tygrysek81 Napisano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2006 Witam !! Dogrzebałem się na stronie Wells Fargo(jednego z banków) że "You must be a U.S. resident" czyli na mój gust faktycznie ktoś kto przyjeżdża na 3-4 miesiące nie dostanie tej karty akurat w tym banku. Tylko półobrót Chucka Norrisa mógłby tu pomóż ale niestety nie znam go osobiście
greth Napisano 17 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2006 rok temu w sun trust bank wszyscy mogli otwierac konta;> w innych bankach tez w wirgini
__jack__ Napisano 17 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2006 nie ma problemow z otwarciem zwyklego konta, adres zamieszkania wcale nie musi byc staly. Tygryskowi chodzilo zapewne nie o samo otwieranie konta tyko o uzyskanie karty kredytowej
Maxim Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 Dogrzebałem się na stronie Wells Fargo(jednego z banków) że "You must be a U.S. resident" czyli na mój gust faktycznie ktoś kto przyjeżdża na 3-4 miesiące nie dostanie tej karty akurat w tym banku. W zeszłym roku miałem konto w Wells Fargo przez 4 miesiące, więc nie widze problemu. Prowadzenie rachunku za darmo, karta debetowa za darmo, zresztą szybko przyszła, po 5 dniach . W Bank of America miałem problemy żeby założyć checking account, po rozmowie z managerką udało się, ale na kartę się nie doczekałem. Dużo zależy od pracownika banku, może miałem łatwiej ale to już inna historia :wink:
Reachel Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 Hej, w zeszłym roku byłam na W&T i mieszkałam w Vegas, z Vegas też udawałam sie na różne wycieczki samochodowe . Jako wypozyczalnie najbardziej polecałabym Dolara. Samochod najlepiej kilka dni wczesniej zarezerwowac na stronie internetowej Dolara, bo wtedy często jest taniej. Nie ma problemu z wypozyczeniem samochodu na karte debetową którą dostajesz automatycznie z założeniem konta w banku np. w Wells Fargo (tak jak ja to zrobilam). Nie trzeba miec 25 lat, wowczas placi sie jakos mała doplate z tytulu tego ze nie ma sie 25. Polecam odbieranie samochodu z wypozyczalni Dolar na lotnisku, ostatniego lata pracujący tam ludzie byli ok, często udało się dostać jakies lepsze auto za mniejszą cene. Co do konta w banku to nie trzeba być rezydentem żeby je otworzyć, nie ma żadnego problemu. Vegas jest świetnym miejscem wypadowym dla wielu wycieczek i przynajmniej dla mnie wycieczki były najprzyjemniejszą i najmilej wspominana częścią pobytu w USA.
fk4 Napisano 2 Marca 2006 Zgłoś Napisano 2 Marca 2006 oka a ja mam takie pytanie,jak wypozyczam samochod na prawo jazdy miedzynarodowe to place wiecej,prawda?? bo moge chyba jezdzic na miedzynarodowym i amerykanskim , polskie nie wchodzi w gre,tak??
Reachel Napisano 3 Marca 2006 Zgłoś Napisano 3 Marca 2006 Ja nie płaciłam więcej za to że nie mam amerykańskiego prawa jazdy. A wypożyczaliśmy na polskie i nie było problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.