karus Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 witam! moja sytuacja wyglada tak: w lutym bronie pracy inż. od pazdziernika zapisałem sie na studia zaoczne i chce w tym roku poleciec na WaT, i tu moje pytanie czy konsul doczepi sie do tego ze jestem po obronie i czy moge mieć jakies problemy w otrzymaniu wizy? moze ktos był w podobnej sytuacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrielangel Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 kumpel z ktorym bylem w zeszlym roku w ambasadzie byl w identycznej sytuacji, konsul powiedzial na koniec have a nice summer in usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted February 18, 2006 Author Report Share Posted February 18, 2006 dzięki stary podbudowałeś mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianger Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Z wizami jest tak, ze "warto probowac". Jesli nie sprobujesz to napewno nie dostaniesz i nie polecisz. Jesli Ci sie uda to superi lecisz do USA. Koszta nie sa tak ogromne i mysle, ze trzeba zaryzykowac. Jesli chodzi o wize J1 - to warunkiem jej otrzymania jest uregulowany status studenta (na ogol, z wyjatkami)! Zwykle na rozmowe z konsulem trzeba przyniesc index, jesli student. Ludzie specjalnie wlasnie dlatego przekladaja obrone pracy dyplomowej na okres po wakacjach, a nawet ida na drugi kierunek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.