emilia978 Napisano 24 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2006 Mam pytanko do au pair, ktore przelduzaly sobie wize J1 oraz innych osob znajacych sie na rzeczy. Otoz po roku pobytu w USA zdecydowalam sie na extension jeszcze o rok. Cala robota papierkowa zalatwiona zostala przez biuro au pair. Ja dostalam tylko forme z Departament of State z nowymi datami. Jak wrocilam do Polski po 2 latach ubiegalam sie wize studencka i mi odmowili. Pani konsul nie podobaly sie moje papiery o przelduzenie, chciala jakies papiery z Departament of Homeland Security. Nie mam pojecia co za papiery. Biuro au pair zapewnialo mnie ze na 100% bylam 2 rok legalnie w USA. Wczoraj ubiegalam sie o wize K1 (narzeczenska) i wszystko bylo ok dopoki mnie nie zapytali o moje papiery na extension. I znowu to samo!!! Chcieli cos Departamentu Bezpieczenstwa Narodowego.Z tego co wiem zadna z moich kolezanek au pairek nie otrzymala nigdy takowych dokumentow z tego departamentu. Czy moze Wy wiecie o co w tym wszystkim chodzi? Czy dostalam K1 to nie wiem, pan konsul nie dal mnie jednoznacznej odpowiedzi, tylko powiedzial ze jak bede miec jeszcze jakies pytania o extension to zadzwonia, i ze na 100% nigdy nie wiadomo czy sie dostalo wize czy nie dopoki sie nie bedzie jej trzymalo w rece. Wiec na razie chyba pozostaje mi czekanie na paszport.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.