jpi Posted February 26, 2006 Report Share Posted February 26, 2006 Sluchajcie,mam taką sprawę..wyjeżdzam do LA 04.03.2006r-więc za tydzień.Mam wizę biznesowo-turystyczną(wielokrotnego przekraczania-B1/B2 ale tylko na rok tj do czerwca tego roku) we wniosku wizowym jako powód i miejsce wyjazdu podałem inne miasto w Usa oraz były to inne biznesowe powody.Jednak wyjazd w 07.2005r nie wypalił,teraz juz mam bilet do La,jednak wracam za dwa tygodnie tj20.03.2006r z Houston bo z La z moim przyjacielem jade samochodem do Houston.Co ja mam im powiedziec na imigracji?Będą pytać szczegółowo o tą kwestię? Nie mam teraz zadnego zaproszenia,muszę miec?Czy powiedziec im powód mojego wyjazdu zgodny z zaproszeniem który mialem przy wizie z przed 6miesięcy czy inny powód?jade do czlowieka który jest od 20lat w Usa i ma obywatelstwo z rodziną.Jakich w ogóle mogę sie spodziewać pytań na emigracji.Mam nowy paszport bo stary sie skonczyl-jest występlowany wieloma pieczątkami z calej Europy i troche Afryki-czy to ma jakies znaczenie?Bardzo proszę o pomoc.Z gory dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
o_sana Posted March 2, 2006 Report Share Posted March 2, 2006 we wniosku wizowym jako powód i miejsce wyjazdu podałem inne miasto w Usa oraz były to inne biznesowe powody.Jednak wyjazd w 07.2005r nie wypalił,teraz juz mam bilet do La ---ja we wnisku tez mialam co innego, ze jade z kims, inne misato.. trafilam innego dnia sama do innego miasta ZERO PROBLEMU.Raczej na to nie zwracaja uwagi. Pytaja do kogo (lepiej jesli znajomy) i po co. Moga zapytac ,co znajomy robi, dlugosc pobytu.. ,jednak wracam za dwa tygodnie tj20.03.2006r zH ---czy beda pytac dlczego wracasz z Houston??? NIe zdazylo mi sie, zeby zapytali kiedykolwiek o bilet i miejce powrotne.. Z drugiej strony podrozujesz, wiec.... jest to sensowne Czy powiedziec im powód mojego wyjazdu zgodny z zaproszeniem który mialem przy wizie z przed 6miesięcy czy inny powód? ---nie pytaja, nie mow sama, odpowiadaj tylko na JEGO/JEJ pytania jade do czlowieka który jest od 20lat w Usa i ma obywatelstwo z rodziną. ---to,ze do znajomego to lepiej (odchodza koszty htl itp),ale ogolnie bez znaczenia.. Jakich w ogóle mogę sie spodziewać pytań na emigracji. ---na jak dlugo?, po co? do kogo?(ew. adres, zajecie znajomych, skad sie znacie)zajecie/praca w Polsce? -ile razy w stanach? Mam nowy paszport bo stary sie skonczyl-jest występlowany wieloma pieczątkami z calej Europy i troche Afryki-czy to ma jakies znaczenie? -skoro masz nowy paszport, to nie ma znaczenia co mialas w starym i nikt o stary na granicy nie pyta i nie musisz o tym pisac hihi Czysty paszport wyglada dziwnie i moga wiecej pytac, np. czy podrozowalas wczesniej (odpowedz tak, duzo podrozuje -nie gdzie..), czy 1 raz w stanach pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted March 2, 2006 Report Share Posted March 2, 2006 teraz juz mam bilet do La,jednak wracam za dwa tygodnie tj20.03.2006r z Houston bo z La z moim przyjacielem jade samochodem do Houston.Co ja mam im powiedziec na imigracji?Będą pytać szczegółowo o tą kwestię? Mialam podobny bilet. Lecialam do Houston, potem samochodem do NY i powrot do domu. Nikt o nic nie pytal. Urzednik chcial tylko zobaczyc bilet powrotny i zyczal udanego pobytu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.