Skocz do zawartości

Pracuje W Anglii a chce wize do USA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

mam bardzo wazne pytanie do znajacych sie na rzeczy

Od roku przebywam w Angli Pracuje oficjalnie jak zreszta masa naszych rodakow W kietniu mam 18 dni holideya i zamierzam pojechac do stanow

W angli poznalem goscia a wlasciwie zaczelo sie od jego mamy Przyjaznimy sie bywam u nich w wekendy troche pomagajac przy domu za tzw bog zaplac Az tu nagle zaproponowali mi wycieczke do usa do ich rodziny w usa Przytjechalem do Polski aby zalatwic wize Nie mam oczywiscie zadnych zaproszen na papierze ale za to mam big problem z DS 156 Co ja mam pisac odnosnie pracy , adresu zamieszkania No adres moge podac ten z Polski

Prosze doradzcie mi bo ma czas tylko do niedzieli

Buze buzki dla zyczliwych

Napisano

Bardzo prosze o wiecej wyjasnien i ewent. sugestii dotyczacych rozmowy z konsulem

Wypisze wszystko prawidlowo podam adres brytyjski a on mi powie ze nie wykazuje zwiazkow z polska

To jest jakies chore

czy ktos przerabial to na wslasnej skorze?

Napisano

To chyba zalezy od tego gdzie Jestes zameldowany, jesli np. nie Wymeldowales sie z domu w PL. i ten adres jest nadal Twoim "głównym" adresem.. tak sądze. Praca tez zalezy chyba, od tego czy Pracujesz legalnie czy tez na przyslowiowe "czarno"... i tak jakos w glowie mam mysl ze chyba kwestia mieszkania moze aczkolwiek nie musi byc zalezna od miejsca pracy :/

Buze buzki dla zyczliwych

Mam nadzieje ze nie Uwazasz mnie za Zyczliwego :? jesli tak to nie dzieki, wole niechce :)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...