piotrgb Napisano 28 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2006 Witam wszystkich mam bardzo wazne pytanie do znajacych sie na rzeczy Od roku przebywam w Angli Pracuje oficjalnie jak zreszta masa naszych rodakow W kietniu mam 18 dni holideya i zamierzam pojechac do stanow W angli poznalem goscia a wlasciwie zaczelo sie od jego mamy Przyjaznimy sie bywam u nich w wekendy troche pomagajac przy domu za tzw bog zaplac Az tu nagle zaproponowali mi wycieczke do usa do ich rodziny w usa Przytjechalem do Polski aby zalatwic wize Nie mam oczywiscie zadnych zaproszen na papierze ale za to mam big problem z DS 156 Co ja mam pisac odnosnie pracy , adresu zamieszkania No adres moge podac ten z Polski Prosze doradzcie mi bo ma czas tylko do niedzieli Buze buzki dla zyczliwych
dagmarcia Napisano 28 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2006 Adres brytyjski? Nie do konca rozumiem pytanie...
piotrgb Napisano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Lutego 2006 Bardzo prosze o wiecej wyjasnien i ewent. sugestii dotyczacych rozmowy z konsulem Wypisze wszystko prawidlowo podam adres brytyjski a on mi powie ze nie wykazuje zwiazkow z polska To jest jakies chore czy ktos przerabial to na wslasnej skorze?
Marcus Napisano 1 Marca 2006 Zgłoś Napisano 1 Marca 2006 To chyba zalezy od tego gdzie Jestes zameldowany, jesli np. nie Wymeldowales sie z domu w PL. i ten adres jest nadal Twoim "głównym" adresem.. tak sądze. Praca tez zalezy chyba, od tego czy Pracujesz legalnie czy tez na przyslowiowe "czarno"... i tak jakos w glowie mam mysl ze chyba kwestia mieszkania moze aczkolwiek nie musi byc zalezna od miejsca pracy :/ Buze buzki dla zyczliwych Mam nadzieje ze nie Uwazasz mnie za Zyczliwego :? jesli tak to nie dzieki, wole niechce Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.