aga161 Napisano 4 Marca 2006 Zgłoś Napisano 4 Marca 2006 witam, w czerwcu mam obronę pracy licencjackiej, a potem zamierzam kontynuować naukę na studiach magisterskich uzupełniających. Boję się, że nie dostanę wizy J1, gdyż nie wiem jak mam udowodnić w konsulacie, że chcę kończyć naukę, a nie np. wyemigrować. podanie o przyjęcie na uzup. składa się dopiero w czerwcu. Jak uniknąć problemu? proszę o odp.
Kobi Napisano 4 Marca 2006 Zgłoś Napisano 4 Marca 2006 Najlepiej to obronić sie po przyjezdzie np. w pazdzierniku jeżeli jest taka mozliwosc. Wiele osób własnie tak robi.
Kozak Napisano 6 Marca 2006 Zgłoś Napisano 6 Marca 2006 Tez jestem w podobnej sytuacji i mam pytanie. Czy w Ambasadzie wystarczy zaświadczenie, że studia trwają do 30 września 2006, czy trzeba miec dodatkowo potwierdzenie z uczelni że licencjat bronie we wrześniu?
Benio Napisano 9 Marca 2006 Zgłoś Napisano 9 Marca 2006 Jesli masz zaswiadczenie ze studia trwaja do 30 wrzesnia to nic wiecej ci nie potrzeba, a tak wogole to ja koncze studia 31 marca a wize dostalem na pol roku z tym ze ja mialem zaswiadczenie o przelozonej obronie na czerwiec...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.