aga161 Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 witam, w czerwcu mam obronę pracy licencjackiej, a potem zamierzam kontynuować naukę na studiach magisterskich uzupełniających. Boję się, że nie dostanę wizy J1, gdyż nie wiem jak mam udowodnić w konsulacie, że chcę kończyć naukę, a nie np. wyemigrować. podanie o przyjęcie na uzup. składa się dopiero w czerwcu. Jak uniknąć problemu? proszę o odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobi Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Najlepiej to obronić sie po przyjezdzie np. w pazdzierniku jeżeli jest taka mozliwosc. Wiele osób własnie tak robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozak Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Tez jestem w podobnej sytuacji i mam pytanie. Czy w Ambasadzie wystarczy zaświadczenie, że studia trwają do 30 września 2006, czy trzeba miec dodatkowo potwierdzenie z uczelni że licencjat bronie we wrześniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benio Posted March 9, 2006 Report Share Posted March 9, 2006 Jesli masz zaswiadczenie ze studia trwaja do 30 wrzesnia to nic wiecej ci nie potrzeba, a tak wogole to ja koncze studia 31 marca a wize dostalem na pol roku z tym ze ja mialem zaswiadczenie o przelozonej obronie na czerwiec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.