Tomek 256 Napisano 6 Marca 2006 Zgłoś Napisano 6 Marca 2006 Serdecznie pozdrawiam! W kwietniu wyjeżdzam z rodziną do USA na wizę imigracyjną(zielona karta).Mam pytanko:na aplikacji w rubryce adres gdzie trzeba podać adres na który mają przesłać zieloną kartę(w USA) podałem adres znajomych a ja po przylocie będę mieszkał gdzie indziej (załatwili nam mieszkanie).Co teraz mam robić? Czy jest to jakiś problem? Czy mam się już teraz denerwować? Bardzo proszę o pomoc. Za wszystko dziękuję i pozdrawiam
majk Napisano 6 Marca 2006 Zgłoś Napisano 6 Marca 2006 Najlepszym rozwiazaniem byloby zostawienie wszystkiego tak jak jest. Czyli niech karty przyjda na adres twoich znajomych. Piszez ze oni zalatwili wam to mieszkanie czyli beda mieszkac gdzies niedaleko ( przynajmniej w obrebie miasta, a nie ze w na zachodnim wybrzezu oni na wschodnim) wiec nie bedzie problemow z osobistym przekazaniem dokumentow. Na wszelki wypadek niech tylko nakleja twoje nazwisko na skrzynce na listy ( bo czasmi roznie bywa i jak nie ma nazwiska adresata to listonosz moze nie zostawic listow). Jest mozliwosc zmiany adresu podczas odprawy na lotnisku, taka jest teoria a w praktyce roznie to dziala (chyba ze cos sie ostatnio zmienilo). Bardzo czesto karty i tak przychodza na stary adres, ludzie spodziewaja sie ze przyjda na nowy i robi sie tylko zamieszanie.
Snoopy Napisano 7 Marca 2006 Zgłoś Napisano 7 Marca 2006 Zrób tak jak radzi Majk, najpewniejsza metoda. Ja swoją przygodę ze zmianą adresu opisałem tutaj: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...highlight=adres . Powodzenia w spełnieniu snów o Ameryce!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.