michalsznajder Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Witam. Postanowilem zalozyc nowy post na ten temat, bo w jeden z poprzednich zaczal juz troche uciekac od tematu;) Tax treaty jest podstawowym zrodlem odpisu jakiego dokonuja wszystkie firmy rozliczajace. Ja chcialbym zapytac: czy na j1 przy rozliczaniu sie na 1040nr i majac zarobki z 2005 ponizej 10000$, powiniennem do glownego formularza dolaczyc jakis zalacznik o tax treaty?? Chodzi mi o to jak i gdzie umieszcza sie o tym jakas informacje. Dzieki za wszelkie info!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalsznajder Posted March 7, 2006 Author Report Share Posted March 7, 2006 pytam na jakim formie trzeba powolac sie na usa-polish income tax convention - bo to o to tutaj chodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalsznajder Posted March 7, 2006 Author Report Share Posted March 7, 2006 :idea: :idea: :idea: :idea: no glupek ze mnie poprostu :roll: :roll: 8) oczywiscie ze umieszcza sie to w sekcji M 1040NR. So easy:P Jedna sprawa: "Also, identify the applicable tax treaty article" Na ktory (jaki) artykuł powiniennem sie powolac (to,ze ten o doskonaleniu zawodowym itepe to wiem - chodzi mi o jakis numer albo cus). Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelkrk2 Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 fajnie!!! rozmawiasz sam ze soba:D ale spoko, widocznie Ci to pomoglo rozwiazac problem:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantomas Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 ARTICLE 18 (3) Wiecej o tym temacie na stornie: http://job.2p.pl/podatki.html?id=1&sid=2 Tam jest szczegolowo opisane co zrobic. Ja sie na tym wzorowalem. Teraz musze wyslac tylko swoje zeznanie i czekac na zwrot 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Watcher Posted March 10, 2006 Report Share Posted March 10, 2006 Sprawa tego "poradnika" była już poruszana. Zauważ, że te instrukcje dotycza roku 2002 i nigdy nie były aktualizowane. Na Twoim miejscu ne byłbym takim optimistą. http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...1511&highlight= Link to comment Share on other sites More sharing options...
gall_eon Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Skoro nie 18(3) to co?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.