peterman Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Witam ! Mam pytanko dotyczące prawa jazdy.....w wakacje wyjezdzam do USA i nie wiem czy można wyrobić sobie prawo jazdy w USA gdy się ma jedynie wizę turystyczną?...Jak nie to czy da się na wizę studencką?....Przede wszystkim chodzi mi o prawko na motocykl...Z góry dzięki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Przejżyj "stare" posty na ten temat....... Jeżeli masz Polskie Prawo Jazdy, to wyrób sobie dodatkowo Międzynarodowe Prawo Jazdy i to Ci wystarczy. Oficjalnie "turysta" już od kilku lat nie może uzyskać Amerykańskiego Driver Licence. (są pewne wyjątki......) Link to comment Share on other sites More sharing options...
akulik Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 jelsi masz SSN np z poprzednich wyjazdow i wazna wize turystyczna w stanie wisconsin mozesz wurobic prawo jazdy nikt nie bedzie pytal, natomiast bez SSN lub waznej wizy jest to niemozliwe - ostrzegam przed pokazywaniem falszywych dokumentow w biurze DMV - zdarzali sie i ju ztacy odwazni, zle sie to skonczylo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.